Porsche 911 GT3 RS, cea mai rapidă mașină de serie pe circuitul Road America

Autor: Adrian Somai 11 iul. 2023 Știri auto

Porsche 911 GT3 RS este fără doar și poate unul dintre cele mai capabile vehicule de circuit disponibile la această oră pe piața auto globală, fiind apreciat atât de pasionații auto, cât și de specialiștii din industrie. Astfel, nu este o surpriză pentru nimeni atunci când spunem că GT3 RS tocmai a doborât recordul pe circuitul Road America. Automobilul sport, omologat chiar și pentru stradă, a înregistrat pe Road America un timp de numai 2 minute și 13.8 secunde, avandu-l pe pilotul Dimitri Dimakos la volan.

Echipat sub capotă cu o unitate de motorizare cu capacitate de 4.0 litri, capabilă să dezvolte 525 de cai putere, Porsche 911 GT3 RS este unul dintre cele mai rapide modele sport din lume la această oră. În plus, potrivit Carscoops, constructorul german a echipat mașina și cu un pachet aerodinamic special gândit pentru performanțe maxime pe circuit.

Unul dintre modelele livrate abia în urmă cu câteva săptămâni de cei de la Porsche a și ajuns pe circuitul Road America din Eikhart Lake, Wisconsin. Cu pilotul Dimitri Dimakos la volan, Porsche 911 GT3 RS s-a dovedit a stabili un nou timp de referință pentru mașinile de serie.

Mașina nu a fost modificată pentru acest eveniment

Este important de precizat înainte de toate că mașina nu a fost modificată în niciun fel pentru a obține performanțe mai bune pe circuit. Așadar, este același Porsche 911 GT3 RS pe care l-a primit oricine a comandat modelul. Mașina a parcurs toate cele 14 viraje ale circuitului Road America într-un timp de numai 2 minute și 13.8 secunde, devenind astfel cea mai rapidă mașină de serie de pe acest circuit.

Vechiul record de pe circuitul Road America îi aparținea tot unui model Porsche. De fapt, era vorba despre un Porsche 911 GT2 RS, din generația 991.2, care reușise să parcurgă întreaga distanță a circuitului în 2 minute și 15.1 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide