Porsche 911 GT3 RS a fost dezvăluit în prima imagine oficială

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iul. 2022 Știri auto
Porsche 911 GT3 RS a fost dezvăluit în prima imagine oficială

Porsche oferă publicului prima imagine oficială cu noul său 911 GT3 RS. Mașina urmează să se lanseze în luna august.

Porsche 911 GT3 este versiunea orientată către circuit. GT3 vine în doua variante: cea normală, dar și în cea numită Touring. Modelul Touring este identic cu versiunea normală, diferența o face doar lipsa spoiler-ului spate. GT3 este una dintre cele mai rapide mașini de serie care au ajuns pe Nurburgring, reușind să parcurgă circuitul lung de peste 20 de kilometri în doar 6 minute și 55.737 de secunde.

Următorul pas va fi, bineînțeles, GT3 RS. Dacă GT3 este o mașină de circuit extrem de capabilă, versiunea RS duce întotdeauna lucrurile mai departe. Ultimele apariții au arătat că mașina se apropie de forma sa finală și că ar putea fi lansată cât de curând. După ce am tot văzut poze spion cu mașina, fie camuflată sau nu, a venit timpul să primim câteva date oficiale.

Porsche 911 GT3 RS

Porsche a dezvăluit acum prima imagine oficială cu 911 GT3 RS. Primele vești oficiale ale producătorului din Stuttgart confirmă că cea mai capabilă versiune a lui 911 se va lansa în data de 17 august. Nu au fost oferite foarte multe detalii legate de specificațiile lui GT3 RS. Cu toate acestea, Porsche confirmă ce motor va avea noul model. Acesta va fi echipat de motorul boxer de 4 litri, care va produce circa 500 de cai putere. Unitatea cu 6 cilindri, natural aspirată, se va tura la peste 9000 de rotații pe minut.

„Noul 911 GT3 RS este chiar mai optimizat pentru utilizarea pe circuit decât predecesorii săi. Motorul boxer de patru litri, cu șase cilindri, cu răspuns instantaneu, cu turații mari, cu aproximativ 500 CP, s-a dovedit a fi ideal pentru utilizarea la zilele de cursă și la evenimentele sportive de club”, spune Andreas Preuninger, director al departamentului GT. „De aceea, ne-am concentrat în primul rând pe probleme de aerodinamică și șasiu în dezvoltarea noului 911 GT3 RS”, a mai adăugat Preuninger.

Imaginea pe care Porsche a publicat-o ne prezintă mașina necamuflată, aflată în mișcare pe un circuit. Din imagine se poate observa pachetul aerodinamic mai agresiv. Au fost adăugate fante pe aripile față, elemente suplimentare pe bara față, dar și aripi modelate într-un stil asemănător celor de modelele de competiție RSR. Spoiler-ul spate a crescut în dimensiuni, iar pe laterale au apărut admisii suplimentare.

Sursa: Porsche

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide