Porsche 911 Turbo S a primit un nou pachet de tuning de la Manhart: peste 800 de cai și cifre de performanță mai bune

Autor: Adrian Somai 08 nov. 2022 Știri auto

Porsche 911 Turbo S este unul dintre acele modele pe care orice pasionat al “hergheliilor” de sute de cai putere de sub capotă visează să îl conducă. Chiar dacă nimeni nu se poate plânge de capabilitatile tehnice ale unui 911 Turbo S, specialiștii în tuning de la Manhart s-au gândit că este loc de ceva mai mult.

Germanii de la Manhart au pregătit recent un pachet de tuning pentru Porsche 911 Turbo S. Mai exact, vorbim despre câteva modificări tehnice care au făcut ca puterea motorului să crească cu aproape 200 de cai, ceea ce nu este deloc puțin. Pachetul a primit numele TR 800 și, așa cum spuneam, aduce un motor ceva mai puternic și o serie de modificări estetice.

În urma modificărilor operate de cei de la Manhart, puterea unității turbo de 3.6 litri cu care este echipat Porsche 911 Turbo S a crescut de la 650 de cai până la 833 de cai. De asemenea, cuplul maxim al motorului a crescut de la 800 Nm până la 965 Nm. Pentru a ajunge la aceste valori, cei de la Manhart au montat turbocompresoare noi, un intercooler nou și, nu în ultimul rând, o evacuare nouă realizată din oțel inoxidabil.

Ce modificări sunt cuprinse în pachetul Manhart

Tot din punct de vedere tehnic, specialiștii în tuning de la Manhart au mai apelat și la o remapare software pentru a îi crește cifrele de performanță lui 911 Turbo S. Cutia de viteză automată PDK a fost, de asemenea, ușor modificată. Nu în ultimul rând, pachetul pregătit de cei de la Manhart mai include și o suspensie modificată.

Din păcate însă, germanii nu ne-au oferit și noile cifre de performanță cu care s-ar putea mândri un model 911 Turbo S echipat cu pachetul TR 800. În mod normal, viteza maximă pe care o poate atinge 911 Turbo S este de 330 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 2.7 secunde.

Sursa: HotCars 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide