Porsche anunță că noul Taycan facelift a acoperit 3.6 milioane KM în timpul testelor – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 27 ian. 2024 Știri auto

Porsche pregătește lansarea versiunii actualizate a electricului Taycan și anunță că prototipurile deja au parcurs 3.6 milioane de kilometri în timpul testelor.

Porsche a publicat o serie nouă de imagini cu viitorul Taycan facelift, ce va fi lansat în decursul acestui an. Producătorul german anunță că mașinile au parcurs până acum 3.6 milioane de kilometri în timpul testelor.

Primăvara acestui an va fi marcată de lansarea actualizării pentru electricul Taycan. Porsche declară că toate versiunile primului său model electric de serie au primit îmbunătățiri majore.

Odată cu publicarea acestui set de fotografii, ce portretizează mașinile în etapele finale de testare, Porsche a dezvăluit și faptul că prototipurile de testare au parcurs circa 3.6 milioane de kilometri în total.

Noul Porsche Taycan va fi prezentat în primăvara acestui an

Porsche declară că prototipurile au fost testate atât pe stradă, cât și pe circuit, la temperaturi cuprinse între 53 și -41 de grade Celsius. Din totalul de 3.6 milioane de kilometri, Porsche susține că prototipurile testate au parcurs 300.000 de kilometri în zone cu temperaturi scăzute și 200.000 de kilometri în țări cu climă caldă.

Actualizarea modelului electric va fi prezentată în primăvara acestui an. De asemenea, am aflat că un exemplar actualizat de Taycan a doborât recordul pe Nurburgring, stabilit în trecut de Tesla Model S Plaid. Și nu doar că l-a doborât, dar diferența este una substanțială.

Vechiul record, stabilit de Tesla cu Model S Plaid, a fost de 7:25.231 de secunde. Noul Porsche Taycan a reușit să parcurgă turul de 20,8 kilometri în doar 7:07.55 de secunde. Astfel, această nou versiune a lui Taycan a devenit cel mai rapid Porsche electric ce a stabilit un tur pe faimosul circuit. Mașina a fost cu 26 de secunde mai rapidă decât ultimul Taycan ce a pus un tur cronometrat, acela fiind un Taycan Turbo S, în 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide