Porsche doboară recordul pe Nurburgring stabilit de Tesla Model S. Ni se promite cel mai puternic Taycan de până acum

Autor: Ionuț Vîlciu 03 ian. 2024 Știri auto

Porsche pregătește cea mai rapidă a electricului Taycan. Un exemplar pre producția a noului model a doborât categoric recordul pe Nurburgring stabilit de Tesla Model S Plaid.

Producătorul german urmează să lanseze o nouă versiune de performanță a modelului electric Taycan, iar până când vom afla mai multe despre forma sa finală, un exemplar pre producție a doborât recordul pe Nurburgring stabilit de Tesla Model S Plaid.

Și nu doar că l-a doborât, dar diferența este substanțială. Vechiul record, stabilit de Tesla cu Model S Plaid, a fost de 7:25.231 de secunde. Noul Porsche Taycan a reușit să parcurgă turul de 20,8 kilometri în doar 7:07.55 de secunde. Astfel, această nou versiune a lui Taycan a devenit cel mai rapid Porsche electric ce a stabilit un tur pe faimosul circuit. Mașina a fost cu 26 de secunde mai rapidă decât ultimul Taycan ce a pus un tur cronometrat, acela fiind un Taycan Turbo S, în 2022.

Porsche urmează să prezente cel mai rapid Taycan de până acum

Timpul noului Taycan de top este cu 26 de secunde mai rapid decât cel stabilit de actualul Taycan Turbo S. De asemenea, este foarte apropiat de cel stabilit de Rimac Nevera: 7:05.298. Porsche a adus mașinii modificări minore pentru a o face mai sigură și mai ușor de pilotat. Au fost instalate scaune de curse și o cușcă de protecție.

Potrivit Porsche, un videoclip al turului de circuit va fi publicat la mijlocul lunii martie. Acest lucru va coincide, cel mai probabil, cu mai multe informații despre mașină în sine, precum și cu un facelift pentru întreaga gamă Taycan.

Deja au apărut speculații cum că noul model va fi numit Taycan Turbo GT și că va folosi o configurație cu 3 motoare electrice, asemenea Tesla Model S Plaid. De asemenea, se zvonește că modelul electric ar putea produce aproximativ 1.000 CP. În plus, presupusul motor suplimentar de pe puntea spate poate asigura mașinii nu doar accelerații mai brutale, ci și un mai bun control în viraje, grație efectului de torque vectoring.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide