Porsche mizează pe e-combustibili. Benzina sintetică va salva mașinile cu motoare termice

Autor: ProMotor 11 mart. 2021 Știri auto

Trecerea la vehiculele electrice poate fi principala prioritate a industriei auto, dar Porsche vede lucrurile puțin diferit, în ciuda investițiilor de miliarde de euro în electromobilitate.

Cu gama deja existentă de modele de lux, de înaltă performanță, ale constructorului german, Porsche caută modalități mai ecologice de a se asigura că pot rămâne în exploatare, pe fondul presiunii de a reduce poluarea combustibililor fosili.

Introducerea electro-combustibilior sau eFuels, așa cu îi numește Porsche, pare a fi o soluție. Astfel, cu ajutorul unui carburant sintetic „curat”, Porsche vrea să mențină în exploatare și modele mai vechi, scrie dw.com.

Benzina sintetică cu metanol

Benzina sintetică cu metanol va fi produsă folosind energie regenerabilă. Combustibilul arde la fel ca benzina fabricată din țiței, dar fără emisiile de gaze cu efect de seră. Poate fi vândut la rețeaua existentă de stații de alimentare la nivel global, iar proprietarii Porsche nu vor avea nevoie să își modifice motoarele.

Compania germană caută și alternative ecologice, astfel încât modelele sale de lux să poată circula pe străzi și în viitor.

”Ar putea asigura exploatarea aproape neutră din punct de vedere climatic a motoarelor cu combustie internă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Porsche, Peter Grave.

Așa numitele E-Fuel ar putea reduce emisiile de CO2 cu mai bine de 85 la sută, astfel că mașinile sale convenționale ar fi mai nepoluante decât automobilele electrice. Asta în condițiile în care se ține cont de efectele pe care le are asupra mediului producția de baterii.

Carburantul ecologic urmează a fi produs în Chile

În Chile Siemens Energy construiește în colaborare cu Porsche o nouă instalație industrială denumită Haru Oni, care se folosește de vântul puternic din sudul acestei țări. În aceeași regiune există deja cel mai mare parc eolian din America de Sud.

”Chile oferă în partea sa sudică o supraofertă de energie regenerabilă. Este un aspect important pentru un bilanț favorabil Well-to-Wheel al E-Fuels”, a mai explicat Grave.

E-combustibilii nu sunt o noutate

Porsche nu este prima companie care mizează pe E-Fuels. Audi a anunțat în 2015 că ar putea extinde producția unui carburant diesel sintetic sustenabil, după ce a produs prima şarjă de acest gen. Mercedes, dimpotrivă, a estimat anul trecut că E-Fuels nu sunt o opțiune practicabilă în contextul trecerii la automobilul electric.

Carburanți sintetici pot fi obţinuți şi din cărbune, gaz metan sau biomasă prin diferite metode.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche



Comentarii
Inchide