Porsche Cayenne facelift: modificări importante la interior

Autor: Bogdan Bârliga 31 mart. 2023 Știri auto

Porsche a pregătit un facelift pentru Cayenne și prezentarea oficială va avea loc pe data de 18 aprilie. Până atunci compania germană a prezentat câteva detalii cu interiorul SUV-ului. Pe lista de modificări avem o nouă poziție pentru selectorul cutiei de viteze și un ecran nou pentru pasagerul din dreapta.

Porsche a folosit la interior mai multe elemente lansate pe modelul electric Taycan și compania germană susține că prin acest facelift pentru Cayenne accentul este pus complet pe șofer. Noua abordare tehnologică a fost denumită Porsche Driver Experience și deschide noi moduri de interacțiune pentru șofer și pentru pasagerul din față. Avem un afișaj complet digital, cu o individualizare versatilă și operare intuitivă, iar cele mai importante comenzi sunt grupate în jurul volanului.

Porsche Driver Experience include un grup de instrumente digital grupate într-un ecran cu design curbat și independent și completate cu opțiuni de afișare variabile. Consolă centrală a fost reproiectată și acest facelift introduce un nou volan de ultimă generație. Selectorul automat de viteze este acum situat în partea dreaptă a volanului și prin noua dispunere se obține mai mult loc pe consola centrală pentru un controler dedicat sistemului de aer condiționat.

O nouă abordare a interiorului pentru Porsche Cayenne facelift

Așa cum vedem în galeria foto planșa de bord pentru Porsche Cayenne facelift include pe toată lungimea o serie de ecrane: instrumentarul de bord este completat cu un ecran de 12,3 inchi pentru sistemul de infotainment și pasagerul din dreapta față are la dispoziție un alt ecran de 10,9 inchi. În funcție de nivelul de echipare, șoferul poate alege dintre cele șapte moduri de vizualizare ale panoului de instrumente.

O caracteristică cheie a noului sistem Porsche Driver Experience este echilibrul între elementele digitale și analogice. Toate comenzile importante pentru experiența de conducere sunt acum grupate direct în jurul volanului. Butonul de pornire a motorului se află în partea stângă a volanului, iar selectorul de viteze a fost poziționat pe partea dreaptă între panoul de instrumente și afișajul central. Maneta de control complet reproiectată pentru sistemele de asistență a șoferului a fost amplasată direct pe volan.

Și pentru că tot vorbim de volan: acesta provine de la Porsche 911 și oferă în echiparea standard pentru Cayenne selectarea modurilor Normal, Offroad, Sport și Sport Plus. Și noul buton de comutare pentru selectarea funcțiilor și design-urilor din panoul de instrumente este, de asemenea, amplasat direct pe volan, la fel ca și comenzile pentru afișajul head-up opțional. Noul panou de control al aerului condiționat de pe consola centrală prezintă o suprafață din sticlă și setările pot fi efectuate rapid prin intermediul comutatoarele mecanice cu feedback haptic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide