Noul Porsche Cayenne va fi produs în Slovacia, la uzina din Bratislava

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mart. 2023 Știri auto

Noul Porsche Cayenne urmează să fie lansat, ia producătorul german pregătește terenul. Porsche a declarat că SUV-ul va fi produs în Slovacia.

Porsche pune bazele pentru electrificarea gamei sale de modele. Producătorul german a decis să producă viitorul Cayenne complet electric la uzina multibrand a Volkswagen Slovacia din Bratislava. Astfel, la uzina din Bratislava vor fi produse atât versiunile termice sau hibride și, pentru prima dată în istoria modelului, cea de-a patra generație de Cayenne va oferi și o versiune complet electrică.

După Taycan (din 2019), Macan (în 2024) și 718 (mijlocul deceniului), Cayenne va deveni cel de-al patrulea model al producătorului de mașini sport ce va dispune de un tren de rulare complet electric. Porsche a anunțat deja un alt SUV complet electric care se va situa în gamă deasupra lui Cayenne. Acesta este programat pentru a doua jumătate a deceniului. Modelul respectiv va fi produs la fabrica Porsche din Leipzig.

Noul Porsche Cayenne ar putea sosi în 2025

Fabrica din Slovacia se pregătește în prezent pentru începerea producției de serie a noului Cayenne. După lansarea sa în 2017, Porsche a îmbunătățit în mod constant cea de-a treia generație a SUV-ului. Producătorul a adus actualizări pentru grupul propulsor, șasiu, design, echipament și conectivitate. Pe lângă realinierea portofoliului de propulsoare cu motoare cu ardere și propulsoare hibride, despre care Porsche spune că sunt puternice, dar și eficiente, inginerii de la Centrul de Dezvoltare Porsche din Weissach au făcut revizuiri majore la sistemul de șasiu al lui Cayenne cu scopul de a extrage performanțe cât mai bune din acesta.

„Uzina din Bratislava a făcut o muncă remarcabilă în ultimii ani și a primit mai multe premii. Viitorul Cayenne va fi primul SUV complet electric care va fi fabricat acolo. Sunt sigur că echipa de acolo va fi pregătită cu meticulozitate și va duce noua generație la linia de start – când va veni momentul – cu calitatea caracteristică Porsche”, spune Albrecht Reimold, membru al consiliului de administrație pentru producție și logistică la Porsche.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide