Porsche confirmă 911 Dakar, versiunea off-road a emblematicului 911

Autor: Adrian Somai 09 nov. 2022 Știri auto

Ediția din acest an a Salonului Auto de la Los Angeles ne va aduce o surpriză importantă din partea celor de la Porsche, și anume lansarea versiunii off-road a celebrei sportive 911. Cu puțin mai bine de o săptămână înaintea lansării oficiale de peste Ocean, constructorul german confirmă și numele acestei versiuni – Porsche 911 Dakar.

Raliul Dakar nu mai are nevoie de nicio prezentare în rândul pasionaților de motor-sport, fiind una dintre cele mai dificile și mai cunoscute probe de acest gen. În urmă cu aproape patru decenii, în anul 1984, un exemplar Porsche se impunea în celebra competiție Paris – Dakar. Este vorba despre un model Porsche 953, pilotat de Rene Metge și Dominique Lemoyne. Ținând cont de acest lucru, germanii au decis ca versiunea off-road a celebrului 911 să poarte numele Dakar.

Foarte multe informații despre această versiune 911 Dakar nu avem până la această oră, însă știm deja că prototipurile acestui model au trecut printr-o serie întreagă de teste în ultimele luni. Mai exact, mașinile 911 Dakar au parcurs deja peste 500.000 de kilometri în cadrul testelor desfășurate de constructorul german. Dintre aceștia, peste 10.000 de kilometri au fost parcurși pe teren accidentat.

Peste 500.000 de kilometri parcurși în teste

Potrivit relatărilor reprezentanților Porsche, modelele 911 Dakar au călătorit pe parcursul acestor teste din Dubai și Maroc și până la Cercul Arctic. Astfel, modelul a fost testat în condiții meteo extrem de dificile, reușind să se descurce la fel de bine atât pe gheață, cât și pe dune de nisip.

La momentul actual, despre noile modele 911 Dakar știm doar că sunt echipate cu un set de anvelope speciale, dedicate off-road-ului. De asemenea, mai știm că specialiștii constructorului german au recalibrat sistemul ABS pentru ca aceste modele să poată frâna mai bine pe macadam.

Mai multe detalii oficiale despre Porsche 911 Dakar vom afla însă peste puțin mai bine de o săptămână, în data de 17 noiembrie, atunci când noul model va fi prezentat la Los Angeles.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide