Porsche dezvăluie noul 911 S/T, un model creat special pentru puriști

Autor: Adrian Somai 02 aug. 2023 Știri auto

Porsche prezintă oficial la mijlocul acestei săptămâni o nouă versiune pentru celebrul 911. Este vorba despre S/T, o ediție specială creată pentru puriști, dezvăluită cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la debutul bine cunoscutului model. Noul model va fi produs într-o serie limitată de numai 1963 de exemplare, potrivit Carscoops

Prin lansarea versiunii 911 S/T, Porsche continuă să demonstreze angajamentul față de istoria și valorile sale, îmbinând tradiția cu tehnologia avansată și designul modern. Această abordare unică asigură că Porsche 911 rămâne unul dintre cele mai dorite și apreciate automobile sportive de către iubitorii de conducere din întreaga lume, oferindu-le o experiență de conducere aparte și plăcerea pură a conducerii.

Porsche 911 a debutat în anul 1963, devenind de-a lungul timpului cel mai cunoscut și mai apreciat model din portofoliul constructorului german. Ajuns în prezent la cea de-a opta generație, Porsche 911 nu s-a schimbat aproape deloc din punct de vedere al aspectului în aceste șase decenii.

S/T este cea mai ușoară versiune a unui Porsche 911

Noua versiune S/T își găsește inspirația în modelele primelor generații ale lui 911, modele pregătite pentru competiții. Așa cum spuneam, Porsche și-a dorit cu această ocazie să creeze un model dedicat în mod special puriștilor, acelor șoferi care vor să simtă plăcerea de odinioară atunci când se urcă la volan. Astfel, versiunea 911 S/T este echipată cu o cutie manuală și cu un motor aspirat natural, cu capacitate de 4.0 litri, capabil să dezvolte o putere de 525 de cai.

Germanii și-au dorit că masa totală a acestei versiuni 911 S/T să fie cât mai redusă, iar rezultatul este unul impresionant. Porsche 911 S/T este versiunea cu cea mai mică greutate realizată vreodată. Acest lucru a fost posibil datorită elementelor de caroserie confecționate din plastic armat cu fibră de carbon, datorită jantelor din magneziu și frânelor din compuși de ceramică. Astfel, versiunea S/T cântărește numai 1.380 de kilograme. În aceste condiții, Porsche 911 S/T promite o viteză maximă de 300 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 3.7 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide