Tesla Model S Plaid redevine cel mai rapid model electric de serie pe Nurburgring – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iun. 2023 Știri auto

Tesla Model S Plaid redobândește titlul de cea mai rapidă mașină electrică de serie pe Nurburgring cu ajutorului îmbunătățirilor aduse de Track Package.

Tesla a lansat pentru Model S Plaid mult așteptatul pachet de circuit – Track Package – compus dintr-o serie de elemente menite să facă mașina mai manevrabilă și mai utilizabilă pe un circuit. Pachetul Track pentru Model S Plaid include roți din aluminiu forjat, anvelope Goodyear și lichid de frână performant, discuri noi din carbon cu un înveliș special din siliciu și etriere forjate dintr-o singură bucată, cu plăcuțe de frână de înaltă performanță.

Toate aceste componente ar trebui să facă din sedanul electric o mașină mai manevrabilă și mai sigură la viteze mari, mai ales că foarte mulți s-au plâns de frânele subdimensionate cu care vine din fabrică Model S Plaid.

Acum, sedanul electric cu 1.020 CP are și puterea de frânare necesară unei mașini cu o masă de peste 2 tone, capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,1 secunde.

Tesla Model S Plaid este cel mai rapid model electric de serie pe Nurburgring

În ultimii ani, bătălia pentru titlul de cea mai rapidă mașină electrică de serie pe circuitul lung de 20,832 de kilometri s-a dat între Model S Plaid și Porsche Taycan Turbo S. În 2021, Tesla a adus noua sa versiune de producție Model S Plaid pe circuitul de la Nurburgring și a batut recordul Porsche cu un timp pe tur de 7:35.579, scrie Electrek.

Un an mai târziu, în 2022, Porsche a recăpătat titlul de cea mai rapidă mașină electrică de pe Nurburgring, cu un Taycan Turbo S, stabilind un timp cu 2 secunde mai rapid decât cel al lui Model S Plaid.

Acum că pachetul de circuit pentru Tesla Model S, producătorul american a mai făcut o încercare și, cu această ocazie, a detronat Porsche Taycan Turbo S. Timpul obținut de Tesla Model S echipat cu Track Package a fost de 07:25.232 de minute, cu 8 secunde mai rapid decât recordul anterior.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide