Porsche lansează o nouă ediție specială denumită 911 Sport Classic

Autor: Mihai Morcovescu 28 apr. 2022 Știri auto

Porsche și-a obișnuit fanii cu ediții speciale dedicate vechilor generatii 911, pe care le-a inclus în colecția „Heritage Design”. Cea mai nouă realizare a mărcii din Stuttgart se numește 911 Sport Classic. Este cel de-al doilea model din colecția amintită, după 911 Targa 4S.

Noul Porsche 911 Sport Classic va fi produs în 1.250 de exemplare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Unii dintre voi poate vă mai amintiți de Porsche 911 Sport Classic din generația 997 din 2009. Acesta a fost produs în doar 250 de unități, toate fiind vândute în doar 48 de ore de la debut.

Proaspăta reîncarnare a seriei Sport Classic urmează același drum. Noul model va fi, însă, fabricat în 1.250 de exemplare. Acesta va fi echipat cu o serie de elemente speciale atât la exterior, cât și la interior care fac trimitere la generațiile anterioare 911.

Aici amintim o aripă spate din plastic ranforsat cu fibră de carbon cu design inspirat de cea a vechiului 911 RS din 1972. Apoi avem un set de jante speciale de 20 și de 21 de inch, care amintesc de 911 S din 1967.

Nu în ultimul rând, 911 Sport Classic a primit logouri Porsche Exclusive Manufaktur și Porsche Heritage, dar și stickere pe portiere. Acestea pot fi comandate cu un număr de la 0 la 99.

Motor turbo de 3,7 litri și 550 CP

La interior, clienții vor găsi o tapițerie din piele de culoare Classic Cognac. Aceasta vine în contrast cu materialul textil cu design Pepita de la Porsche și acoperă scaunele, panourile ușilor și partea inferioară a planșei de bord.

În același timp, se distinge logoul Sport Classic de pe instrumentarul de bord și pragurile inscripționate cu numele modelului. Nu în ultimul rând, există și o plăcuță aurie personalizată cu inscripția 911 Sport Classic. Aceasta este poziționată în dreptul pasagerului din dreapta.

Inginerii de la Porsche au montat sub capotă un motor turbo de 3,7 litri cu șase cilindri. Unitatea livrează 550 CP și 600 Nm de cuplu și este legată la o cutie de viteze manuală cu 7 trepte. Resursele sunt transmise către puntea posterioară. Practic, vorbim despre cea mai puternică versiune 911 cu transmisie manuală.

Modelul va putea fi comandat începând cu luna iulie a anului curent. Se știe deja că în Germania, unde va debuta pe piață în luna iulie, noul 911 Sport Classic va avea un preț de pornire de 274.714 de euro.

Sursa: Porsche

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide