Un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition se adaugă seriei Porsche din cadrul Țiriac Collection

Autor: Cristian Agatie 02 sept. 2021 Știri auto

Un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition se adaugă seriei Porsche din cadrul Țiriac Collection. Este vorba de exemplarul 009 dintr-o serie limitată de 992 de exemplare, personalizat special pentru domnul Ion Țiriac.

Intră în Galeria FOTO

Parte a unei ediții limitate la doar 992 de unități, Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition completează gama de autovehiculele create și personalizate special pentru domnul Ion Țiriac. Acest model se evidențiază la interior prin placa din aur pe care este inscripționat numărul „009 / 992”, iar la exterior prin pachetul grafic de pe uși, unde este afișat, de asemenea, numărul “009”. Mașina a fost dezvăluită presei în cadrul evenimentului găzduit la Centrul Porsche București, în prezența domnului Ion Țiriac și a reprezentanților Porsche Inter Auto România, importatorul mărcii la nivel național.

„Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie destul de limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun,” a declarat Ion Țiriac.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Care este povestea plăcuțelor aurii

Domnul Ion Țiriac a relatat  povestea plăcuțelor de aur semnate Porsche și dispuse pe mașinile de la Țiriac Collection.

„«Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche». Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar când iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează.”

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este un 911 de generație 992, cu elemente de design din anii 1950 și începutul anilor 1960 și este primul dintre cele patru piese de colecție din strategia Heritage Design dezvoltată de Porsche pentru a celebra emoția mașinii sport care s-a afirmat pe șoselele și pe circuitele de curse de-a lungul anilor.

Cum este personalizat exemplarul colecției Țiriac

Vopseaua Cherry Metallic, unică pentru această ediție specială, pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, care amintește de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere se numără printre caracteristicile personalizate ale ediției Heritage. La fel, logo-ul Porsche de pe prima generație 911, din 1963. Designul exterior este completat de insignele aurii din spate, de jante Carrera Exclusive de 20/21 inch, etriere negre de frână (care înlocuiesc unitățile roșii standard de pe 911) și o emblemă Porsche Heritage situată pe grila capacului motorului.

Interiorul acestui exemplar al ediției limitate 911 Targa are un design la fel de nostalgic, cu piele în două culori, Bordeaux Red și Atacama Beige, scaune din velur și uși tapițate, precum și un turometru analog și un cronometru cu aspect clasic montat pe bord. Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvoltă 450 CP și un cuplu de 530 Nm, Heritage Edition atinge 100 km/h într-un timp de 4,4 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 304 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide