Porsche lansează primul prototip 918 Spyder

Autor: Laurenţiu Florescu 16 mai 2012 Știri auto

Producătorul din Stuttgart a anunţat de curând că primul 918 Spyder este complet funcţional şi este gata de testele premergătoare producţiei în serie. Porsche susţine că viitorul supercar va intra în producţia de serie la finalul anului viitor, iar primele maşini vor fi livrate la începutul lui 2014. Până atunci constructorul german va efectua testele necesare intrării în producţia de serie.

Wolfhang Hatz, membru în Consiliul de Dezvoltare şi Cercetare Porsche, susţine că 918 Spyder va fi o maşină extrem de sportivă, dar şi foarte eficientă. Porsche 918 Spyder este dotat cu un propulsor clasic şi două motoare electrice, unul pentru puntea spate şi unul pentru puntea faţă. Cele trei unităţi de putere produc un total de 770 CP, consumul de carburant fiind undeva în jurul valorii de trei litri la 100 km.

„Porsche 918 Spyderva fi o minune tehnologică” – afirmă Wolfgang Hatz. Caroseria supercar-ului german va fi construită din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) şi va dispune de elemente aerodinamice adaptive. Pe lângă sistemul de propulsie foarte performant, 918 Spyder va avea roţile spate directoare, lucru ce va îmbunătăţi considerabil manevrabilitatea modelului din Stuttgart. Preţul lui Porsche 918 Spyder se aşteaptă să fie undeva în jurul sumei de 800.000 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide