Porsche Macan confiscat de polițiști. Pagubă de 43.000 de euro

Autor: George Cristea 11 dec. 2020 Știri auto

Un Porsche Macan a fost confiscat de polițiști, după ce a fost găsit în baza de date ca fiind furat de la proprietarul său german. Paguba este estimată la 43.000 de euro.

Intră în Galeria FOTO

Mașina a fost oprită de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota. Aceștia au descoperit că mașina, un Porsche Macan în valoare de 210.000 de lei (circa 43.000 de euro), era căutată de autoritățile din Germania.

„În data de 10.12.2020, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean italian, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Porsche, model Macan, înmatriculat în Italia”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Porsche Macan confiscat: Cum a fost descoperit de polițiști

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate și pe cele ale autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autoritățile din Germania, în data 26.11.2020.

Luat la întrebări de polițiști, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la o firmă din Italia, menționând că nu a cunoscut faptul că acesta se afla în atenția autorităților. Este un răspuns standard oferit de cărăușii de mașini furate polițiștilor în momentul în care sunt descoperiți. Cei care sunt prinși la volanul unei astfel de mașini furate riscă o condamnare pentru tăinuirea unui bun furat.

„Mijlocul de transport, în valoare de 210.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se mai arată în comunicatul  Poliției de Frontieră.

Nu este singura mașină de lux confiscată de polițiștii de frontieră în luna decembrie. Recent, polițiștii de frontieră de la Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism de lux BMW Seria 7, în valoare de peste 194.000 lei, căutat de autoritățile din Marea Britanie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide