Porsche pregătește primul său SUV cu trei rânduri de scaune

Autor: Mihai Morcovescu 24 nov. 2021 Știri auto

Porsche pregătește în mare secret un nou model, care va fi vârful de gamă al producătorului din Stuttgart. Noul SUV de dimensiuni mai mari decât Cayenne ar urma să sosească nu mai devreme de 2025.

Sistem de propulsie hibrid plug-in

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit reprezentanților unor dealeri Porsche, citați de Motor1.com, viitorul model va fi mai lung, mai lat și mai înalt și va îmbina elemente estetice de sedan și de crossover.

Viitorul SUV de mari dimensiuni face parte din programul denumit „Porsche Unseen” prin care constructorul german creează randări pentru potențiale noi modele „multe dintre acestea rămânând la stadiul de proiect”.

Crossover-ul Porsche de mari dimensiuni ar urma să fie poziționat în gamă între Macan și Cayenne (vezi în galeria foto modelul Cayenne Turbo GT). Se presupune că acesta ar putea beneficia de inovațiile tehnologice ce vor fi dezvoltate prin proiectul denumit „Landjet” și este parte a proiectului Artemis al grupului Volkswagen.

Rapoartele anterioare sugerează că proiectul Landjet vorbește despre un vehicul cu trei rânduri de scaune, ceea ce ar duce numărul de locuri la șase sau chiar șapte. Astfel, viitorul SUV mare ar putea fi primul astfel de model din istoria mărcii germane.

De asemenea, Porsche pregătește pentru modelul său un sistem avansat de asistență la conducere, care va permite acoperirea distanțelor lungi fără intervenția șoferului.

Cât privește sistemul de propulsie, se pare că puterea ar urma să fie asigurată de un hibrid plug-in, în timp ce o variantă 100% electrică ar sosi ulterior lansării.

Sursa: Motor1.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide