Porsche prezintă noul 718 Spyder RS: design agresiv și mai multă putere

Autor: Adrian Somai 10 mai 2023 Știri auto

Porsche prezintă la mijlocul acestei săptămâni noul 718 Spyder RS, ultima versiune echipată cu motor termic a decapotabilei de performanță. Așa cum se știa deja, odată cu lansarea viitoarei generații, modelul va deveni unul electric. Noua versiune nu dezamăgește, constructorul german pregătind câteva surprize atât din punct de vedere estetic, cât și la capitolul tehnic, potrivit celor relatate de Carscoops.

La nivelul înfățișării, noua versiune 718 Spyder RS iese în evidență printr-un design ceva mai agresiv. Cu un aspect preluat de la Cayman GT4 RS, decapotabila se prezintă acum în fața noastră cu un spoiler față nou, realizat din fibră de carbon. De asemenea, mai observăm prize de aer laterale noi și, nu în ultimul rând, un eleron spate nou. De asemenea, mai remarcăm faptul că noua versiune este echipată cu mai multe elemente realizate din fibră de carbon la nivelul prizelor de aer.

Germanii și-au dorit să facă în așa fel încât să scadă masa totală a mașinii, iar acest lucru a și fost reușit prin intermediul acoperișului. În comparație cu plafonul unui 718 Spyder obișnuit, plafonul din pânză al acestei versiuni RS este cu 7.2 kilograme mai ușor.

718 Spyder RS primește un motor mai puternic

Surprizele nu se opresc însă aici, Porsche pregătind câteva noutăți și la nivel tehnic pentru această versiune. Astfel, decapotabila este echipată cu un motor cu șase cilindri mai puternic decât cel pe care îl cunoaștem de la versiunile obișnuite ale modelului. Mai exact, unitatea este capabilă să dezvolte 500 de cai putere și un cuplu maxim de 449 Nm. Așadar, vorbim despre un plus de putere de 80 de cai.

Versiunea 718 Spyder RS nu mai poate fi echipată cu o cutie manuală de viteze, spre dezamăgirea puriștilor. Noul model primește o cutie automată PDK cu șapte trepte, aceeași pe care o știm deja de la modelul Cayman GT4 RS.

Viteza maximă pe care o poate prinde noul Porsche 718 Spyder RS este de 308 km/h. Totodată, decapotabila promite un sprint de la 0 la 100 km/h în numai 3.4 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide