O fată de 16 ani este cea mai rapidă din lume la slalom

Autor: George Cristea 09 sept. 2020 Știri auto

O fată de 16 ani este cea mai rapidă din lume la slalom cu Porsche 718 Spyder, stabilind astfel un record consemnat în Cartea Guiness.

Intră în Galeria FOTO

Există multe legende urbane despre competențele femeilor la volan, dar această adolescentă de 16 ani din Statele Unite a demonstrat că poate fi mai bună decât orice alt bărbat. Iar ca rușinea să fie maximă, performanța ei a intrat în Cartea Recordurilor Guiness, amintind tuturor bărbaților că au fost învinși de o fată.

Mașina cu care Chloe Chambers a stabilit noul record mondial este un Porsche 718 Spyder fără modificări, inclusiv anvelopele fiind cele cu care a fost livrat din fabrică. În timpul probei, Chloe a „croșetat” cele 5o de conuri dispuse la o distanță de 15,05 metri, obținând un timp record, de 47,45 secunde.

Cine este Chloe Chambers, fata care a devenit cea mai rapidă din lume la slalom?

Chloe are deja experiență competițională, dar nu la volanul unei mașini, ci în karting, unde concurează la mai multe competiții. Din cauza acestei diferențe, tânăra șoferiță a trebuit să se adapteze rapid în spatele volanului lui Porsche 718 Spyder. Chloe a căpătat rapid încredere și s-a acomodat perfect la comenzile mașinii, pentru care a ales cutia de viteze manuală. Recordul stabilit de ea îl trimite în istorie pe cel reușit în 2018 în China.

Porsche 718 Spyder este dezvoltat de Porsche Motorsport și este, alături de Cayman GT4, cea mai puternică versiune a gamei 718. Este propulsat de un motor aspirat de 4,0 litri, care dezvoltă 420 CP, întreaga putere fiind transmisă roților din spate prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte. Trenul de rulare PASM înglobează experiența pe circuit a mărcii germane și permite op gardă la sol cu 30 mm mai joasă decât a modelelor Boxster și Cayman standard.

Recordurile Guiness în lumea auto nu sunt ceva neobișnuit, probabil cele mai spectaculoase fiind cele obținute la probele de parcare laterală. În unele cazuri, să fii cel mai rapid nu este o mare bucurie, mai ales dacă primești acest titlu post mortem, așa cum a fost cazul lui Jessi Combs.

sursa: Porsche

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide