Porsche Taycan Sport Turismo debutează cu până la 761 CP și 500 km autonomie

Autor: Mihai Morcovescu 19 ian. 2022 Știri auto

Germanii de la Porsche au dezvăluit cea de-a treia versiune de caroserie a modelului electric Taycan, denumită Sport Turismo. Noua variantă este un mix între variantele Taycan standard și Cross Turismo și vine în patru variante de motorizare. Cea mai puternică ajunge la 761 CP și oferă o autonomie de 500 de kilometri.

Porsche Taycan Sport Turismo oferă plafon transparent sau opac

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, Sport Turismo este tot un break. Dar, comparativ cu „fratele” Cross Turismo, noua versiune este lipsită de elementele de protecție din plastic pentru un plus de eleganță, iar garda la sol nu este la fel de înaltă.

Taycan Sport Turismo are aceleași dimensiuni ca Taycan Cross Turismo. Însă, designerii germani au reușit să optimizeze spațiul interior, astfel încât șoferul și ocupantul locului din dreapta vor avea cu 9 mm mai mult spațiu la cap. Și pasagerii din spate se vor bucura de un plus de 45 mm la cap.

Portbagajul are un volum cuprins între 446 și 1.212 litri (cu scaunele spate rabatate), acesta depinzând și de sistemul audio comandat de client. Spațiul pentru bagaje din față are o capacitate de 82 de litri.

Tabloul de bord este același de pe Porsche Taycan standard. Asta înseamnă că există mai multe ecrane și cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment Porsche Communication Management (PCM) cu navigare, plus sistemul Voice Pilot îmbunătățit.

Opțional este disponibil un acoperiș panoramic. Acesta are nouă secțiuni ce pot fi controlate individual pentru a fi transparente sau opace. Tot opțional este și sistemul Remote Park Assist, care permite șoferului să intre și să iasă dintr-un loc de parcare fără a fi la volan. Toate variantele, în afară de modelul de bază, au suspensie pneumatică adaptivă.

Porsche Taycan Sport Turismo va avea cinci versiuni de motorizare

Porsche Taycan Sport Turismo este disponibil cu aceleași sisteme de propulsie ca Taycan standard. Versiunea de bază este cu tracțiune pe puntea spate, iar toate celelalte sunt cu tracțiune integrală.

Există cinci versiuni de motorizare pentru Taycan Sport Turismo. Versiunea entry-level are 326 CP sau 380 CP, 4S este oferit în două variante de putere, 435 CP și 490 CP, GTS oferă 517 CP, iar Turbo și Turbo S dezvoltă 625 CP.

Toate versiunile dispun de modul „overboost” pentru și mai multă putere, care poate ajunge până la 761 CP pe modelul Taycan Sport Turismo Turbo S. În aceste condiții, modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 260 km/h.

Modelele Taycan și Taycan 4S beneficiază de bateria standard de 79,2 kWh. Clienții pot opta și pentru o baterie mai mare de 93,4 kWh. Aceasta asigură o autonomie în regim WLTP de până la 498 km. Cea mai mare autonomie, adică 500 de kilometri, o are versiunea Taycan 4S Sport Turismo.

Bateriile pot fi încărcate la o stație rapidă, situație în care repriza de la 5% la 80% durează doar 22 de minute. La o astfel de priză, în doar 5 minute, Taycan Sport Turismo primește suficientă energie pentru 100 de kilometri.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide