Porsche Taycan trece testul elanului, dar cedează în fața lui Tesla Model 3

Autor: George Cristea 25 aug. 2020 Știri auto

Porsche Taycan este, teoretic, una dintre cele mai sportive mașini de pe piață, indiferent de sistemul de propulsie. Jurnaliștii spanioli de la km77.com au realizat celebrul test al elanului folosind versiunea de vârf a lui Taycan, Turbo S. Porsche Taycan trece cu succes testul elanului, dar cedează în fața lui Tesla Model 3, care a fost cu 5 km/h mai rapid.

Intră în Galeria FOTO

Porsche Taycan încorporează imensa experiență a producătorului german de mașini sport și impresionează prin caracteristicile sale sportive. Cu toate acestea, Porsche Taycan cedează în testul elanului în fața unui model de câteva ori mai ieftin – Tesla Model 3. Nu pentru că rezultatul lui Taycan este unul slab – 78 km/h este o performanță, mai ales dacă luăm în considerare masa și dimensiunile lui Taycan. Ci pur și simplu pentru că Tesla Model 3 a reușit o performanță excepțională în acest test, stabilind un record cu 83 km/h.

Testul elanului simulează o manevră de eschivă rapidă a unui obstacol și reprezintă un test dur pentru stabilitatea unei mașini, dar și pentru sistemele electronice de control al stabilității care intervin pentru corectarea traiectoriei mașinii în astfel de situații. Testul e realizat pe o suprafață de asfalt uscată, cu conuri rutiere așezate astfel încât să formeze un coridor în formă de S. Pentru a trece testul, o mașină trebuie să parcurgă acest traseu cât mai rapid, fără a atinge conurile.

Cum s-a descurcat Porsche Taycan în testul elanului?

Așteptările de la Taycan au fost foarte ridicate, fiind vorba de o mașină produsă de o companie care are în ADN-ul său motorsportul. Spaniolii de la km77.com au folosit în acest test versiunea Turbo S a lui Taycan pentru a vedea cum se descurcă cel mai bun model electric Porsche în testul elanului.

În videoclip se vede că Taycan se descurcă admirabil pentru masa și dimensiunile sale. Condus de mai mulți piloți în diferite încercări, Taycan Turbo S trece testul elanului până la viteza maximă de 78 km/h, atinsă cu modul de rulare Sport Plus activat. Este un rezultat bun, dar i-ar mai fi trebuit 5 km/h în plus pentru a egala performanța lui Tesla Model 3.

Modelul electric american s-a comportat atât de bine în testul elanului realizat de aceeași jurnaliști spanioli, încât a reușit să stabilească un record. Tesla Model 3 a trecut testul elanului până la viteze de 83 km/h, o performanță pentru care, spun cei de la km77.com, a fost ajutat de sistemul de frânare regenerativă foarte bine echilibrat.

Porsche Taycan a primit recent o actualizare care asigură performanțe îmbunătățite și timpi de încărcare reduși. Prețul în România pornește de la 11.390 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide