Porsche Vision 357 Speedster, un concept electric dedicat legendarului 356

Autor: Adrian Somai 13 iul. 2023 Știri auto

Festivalul de Viteză de la Goodwood va aduce pasionaților auto ce îi vor călca pragul o surpriză importantă din partea celor de la Porsche, constructorul german prezentând acum noul concept  Vision 357 Speedster. Potrivit Motor1, este vorba despre un prototip electric, adus ca omagiu celebrului 356 No. 1 Speedster.

Noul concept electric Vision 357 Speedster este prezentat fix cu ocazia aniversării a 75 de ani de la debutul legendarului 356 No. 1 Speedster. Practic, avem în față cu această ocazie versiunea fără plafon a conceptului prezentat la începutul acestui an, și anume Vision 357.

La nivelul înfățișării exterioare, conceptul ne este prezentat vopsit în nuanțele Grey Marble și Grey Grivelo Metallic, cu accente Blue Miami. Bineînțeles, simbolul 75 poate fi remarcat de la depărtare, fiind amplasat atât pe capotă, cât și la nivelul portierelor. Conceptul este echipat cu un set de jante cu dimensiuni de 20 de inci, realizate din magneziu și fibră de carbon. De asemenea, în locul oglinzilor clasice, observăm acum niște camere video montate de cei de la Porsche

Motoarele și bateriile au fost preluate de pe conceptul Mission R

Porsche Vision 357 Speedster a fost construit având la bază modelul 718 GT4 e-Performance, în timp ce șasiul a fost împrumutat de la modelul 718 GT4 Clubsport. De asemenea,  tot la capitolul tehnic, germanii au mai anunțat că au preluat pentru acest concept motoarele și bateriile de pe conceptul Mission R.

Germanii nu s-au complicat deloc nici atunci când a venit vorba despre habitaclul noului Vision 357 Speedster, care este prevăzut cu un scaun cu schelet din plastic ranforsat cu fibră de carbon. De asemenea, și bordul este realizat tot din fibră de carbon. Totodată, la interior mai observăm și câteva accente din aceeași nuanță Blue Miami pe care o vedem și la exterior. Conceptul va putea fi admirat în toată splendoarea sa în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide