Porsche prezintă conceptul Vision 357, un omagiu adus celebrului 356

Autor: Adrian Somai 26 ian. 2023 Știri auto

Atunci când te gândești la Porsche te duci automat cu gândul și la modelul 356, primul model de serie al mărcii, devenit în timp o adevărată legendă pentru toți pasionații auto. Germanii dezvăluie acum noul concept Vision 357, prezentat drept un omagiu adus iconicului 356 despre care pomeneam mai devreme. Conceptul a fost construit având la bază arhitectura modelului 718 Cayman GT4 RS, potrivit Carscoops.

O bună parte din istoria constructorului german a fost construită în jurul acestui model 356, model care a fost prezentat pentru prima dată în urmă cu mai bine de jumătate de secol în urmă, în anul 1948. Era un model cu totul și cu totul aparte pentru acele vremuri, având un succes uriaș la public. Astfel, cei de la Porsche au comercializat aproximativ 78.000 de exemplare 356 până în anul 1965.

Ținând cont de faptul că în acest an se împlinesc 75 de ani de la debutul acestui model, oficialii Porsche s-au gândit să marcheze acest moment într-un mod ceva mai special. Astfel, vedem acum prezentat noul concept Vision 357.

Conceptul are la bază modelul 718 Cayman GT4 RS4

Evident, la nivel exterior, Vision 357 ne duce imediat cu gândul la celebrul 356. Observăm în primul rând un parbriz care îți dă impresia că se unește cu geamurile laterale, această senzație fiind amplificată și de montanții A vopsiți în negru. Porsche a mai echipat acest Vision 357 cu un set de jante din magneziu cu dimensiuni de 20 de inci, cu o evacuare cu terminații din titan și o grafică bi-coloră.

Așa cum spuneam și mai devreme, Vision 357 are la bază modelul 718 Cayman GT4 RS4. Astfel, este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate cu șase cilindri, cu o capacitate de 4.0 litri, capabilă să dezvolte o putere de 500 de cai și un cuplu maxim de 449 Nm.

Rămâne de văzut dacă cei de la Porsche își vor dori la un moment dat să transforme acest exercițiu de design într-un model de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide