Poți afla online dacă ai primit amendă de circulație! Iată ce trebuie să faci

Autor: Promotor 04 aug. 2023 Știri auto

Nu sunt puțini cei care s-au trezit acasă cu un plic de la Poliție prin care au fost anunțați că au primit o amendă de circulație. Sau, și mai rău, au descoperit amenda abia când s-au dus să plătească impozitul anual.

”Anul trecut, în vară, am găsit în cutia poștală un aviz de la poștă, că am 3 zile la dispoziție să ridic un plic, dar trecuseră deja 6-7 zile când am văzut eu notificarea pentru că sunt mai mereu plecat cu munca, așa că nu m-am mai dus la Poștă. Iar anul acesta, când am fost să plătesc impozitul, am avut surpriza neplăcută să descopăr că aveam o amendă de circulație neplătită din iunie 2022, exact aceea pentru care primisem aviz. Nu am mai avut ce face, am plătit-o integral și am mai plătit și penalități de întârziere”, a povestit Radu pentru ProMotor, un tânăr șofer din București care a fost amendat pentru lipsa rovinietei.

Cum poți afla online dacă ai primit amendă de circulație

Pentru a evita o situație în care să afli prea târziu că ai de plătit o amendă și să fii nevoit să achiți și penalități de întârziere, există două variante la care poți apela.

Ghișeul.ro, administrat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, este portalul cel mai folosit de români pentru a verifica dacă au primit amenzi de circulație. Prin intermediul acestuia pot fi verificate și taxele și impozitele anuale și, totodată pot fi achitate online atât amenzile, cât și dările către stat. Pentru a accesa platforma, se poate face un cont online, oferind CNP-ul și un card bancar valabil.

Evita-amenzi.ro este un alt portal prin intermediul căruia românii pot afla dacă au de plătit o amendă de circulație. În plus, pot afla și când le expiră ITP-ul, rovinieta sau asigurarea auto obligatorie (RCA). Pentru a se înrola, trebuie să ofere numărul de înmatriculare al autoturismului personal, datele de identificare personale, seria de șasiu, o adresă de email și un număr de telefon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură ecran Ghișeul.ro / Evita-amenzi.ro



Comentarii
Inchide