Poți conduce o mașină cu cutie manuală dacă ai permis pentru automată?

Autor: Cristian Gubandru 23 feb. 2022 Știri auto

De câțiva ani și în România se poate face școala de șoferi pe o mașină cu transmisie automată. Legislația din România vă permite să conduceți și mașini cu cutie manuală chiar dacă aveți permis cutie automată.

Școlile auto pun la dispoziția cursanților și mașini cu transmisie automată pentru a putea obține mai ușor permisul auto și pentru a ușura procesul de instruire practică.

Avantajele unei cutii automate ar fi că facilitează plecarea din rampă, o probă dificilă pentru un șofer începător. Mașinile cu transmisie automată permit plecarea din rampă fără ca motorul să se oprească. De asemenea, plecările de pe loc pot fi făcute fără probleme.

Permis cutie automată 2022

Programa școlară precum și numărul de ore de conducere pentru școală de șoferi categoria B (cutia automată) sunt aceleași cu cele pentru o mașină cu cutie manuală. Totuși, taxa este mai mare dacă elevul alege o mașină cu cutie de viteze automată.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

După ce ați obținut permisul pentru cutie automată puteți scăpa de mențiune în urma unui curs practic de 6 ore la o școală de șoferi pe o mașină cu transmisie manuală și a trecerii probei practice pe o mașină cu cutie manuală. Nu veți susține din nou și proba teoretică, potrivit școlii de șoferi AutoVlad.

Dacă ai permis pe automată poti conduce manuală?

Pe un permis de conducere pentru cutie automată este trecut codul 78. Orice permis care conține această mențiune va putea fi utilizat și pentru conducerea unui vehicul echipat cu cutie de viteze manuală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide