Această Dacia Duster este pregătită pentru deszăpezire. Are un preț de aproape 50.000 de euro – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2022 Știri auto

Poți cumpăra o Dacia Duster pregătită pentru deszăpeziri. Mașina are montat un plug pentru zăpadă și un recipient pentru distribuirea sării pe carosabil.

Dacia Duster este unul dintre cele mai accesibile SUV-uri pe care le poți găsi în acest moment pe piața de automobile. Nu este o mașină cu pretenții, dar este practică, are gardă mare la sol și vine și cu un sistem de tracțiune integrală.

Pentru mulți este mașina ideală pentru drumurile României, mai ales datorită faptului că poate să fie utilizată și pe drumuri neasfaltate sau acolo unde este nevoie de o mașină ceva mai capabilă.

În definitiv, fiecare mașină are limitele ei și nu poate ajunge chiar oriunde, mai ales în condiții de iarnă. Cum ar fi să existe un Duster care să poată crea drumul necesar și să curețe carosabilul de zăpadă?

Dacia Duster a fost transformată în utilaj de deszăpezire

Un astfel de Duster chiar există și se află listat la vânzare pe site-ul Mobile.de. Exemplarul care se vinde este practic o mașină nouă, având la bord doar 50 de kilometri parcurși.

Sub capotă se află cel mai puternic motor pe care îl poți configura pe Dacia Duster, anume 1,3 TCe cu 150 de cai putere. Transmisia este una manuală, iar mașina are și sistem de tracțiune integrală.

Adevărata magie are loc la exterior, acolo unde observăm instantaneu modificările primite de SUV-ul românesc. Avem o lamă cu o lățime de 1,8 metri, menită să îndepărteze zăpada din fața mașinii. Pe suportul lamei sunt montate și două proiectoare LED de mari dimensiuni, care ar trebui să ofere mai multă vizibilitate.

Apoi urmează recipientul montat în spatele mașini. Acesta poate fi umplut cu material antiderapant care să fie împrăștiat pe carosabil. De asemenea, pe suportul acestuia sunt montate o lopată mare pentru zăpadă și o mătură.

Utilajul amplasat pe spatele mașinii poate fi controlat din interiorul mașinii chiar prin intermediul unei aplicații pentru telefon.

Prețul pentru o astfel de mașină nu este mic deloc, cea din anunțul găsit de noi având un preț de 49.229 de euro. Asta ar însemna echivalentul a două Dacia Duster bine echipate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide