Inedit: cetățenii unui oraș din România pot folosi o aplicație pentru localizarea utilajelor de deszăpezire

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto

Cetățenii unui oraș din România pot folosi o aplicație online ca să vadă unde sunt localizate utilajele de deszăpezire, în timpul sezonului rece.

Aplicația poate fi utilizată de locuitorii din Sfântu Gheorghe, oraș din județul Covasna. Ei pot urmări unde și când sunt folosite utilajele de deszăpezire din portofoliul societății de salubritate Tega S.A.

Intră în Galeria FOTO

În flota companiei Tega S.A se află două camioane pentru stropirea drumului cu soluție de clorură de calciu, şase şlefuitoare şi opt pluguri de zăpadă, dar și opt vehicule de mici dimensiuni cu perii pentru curățarea zăpezii.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot vedea unde sunt utilajele de deszăpezire

Potrivit covasnamedia.ro, această platformă de monitorizare poate fi accesată la adresa easyTRACK Web (easytrackmap.com). Numele de utilizator şi parola sunt tega22.

„La fel ca în trecut, contractul pentru deszăpezire dintre Primăria Sfântu Gheorghe şi Tega S.A. acoperă drumurile principale ale oraşului, dar există un număr mic de străzi secundare unde nu se curăţă zăpada.

În acelaşi timp, unele secţiuni de drumuri neasfaltate nu pot fi curăţate, deoarece utilizarea plugurilor de zăpadă necesită o suprafaţă mai mult sau mai puţin plană. Deszăpezirea începe întotdeauna de pe drumurile cele mai aglomerate şi continuă spre drumurile mai puţin importante.

În caz de ninsoare, plugurile de zăpadă lucrează continuu, ceea ce este de obicei suficient, dar nu este neobişnuit ca zăpada să acopere drumul curăţat în câteva minute, chiar dacă nu este foarte abundentă”, a anunțat primăria din Covasna, potrivit sursei citate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Primăria din Sfântu Gheorghe



Comentarii
Inchide