Povestea unui Beetle de 6400 de cai putere – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iul. 2022 Știri auto

Un Volkswagen Beetle a fost transformat într-un dragster cu 6400 de cai putere. Este a patra mașina pe care echipa din Anglia o construiește.

Doi bărbați din Anglia au creat un Beetle electric cu 6400 de cai putere. Dragsterul bazat pe „broscuța” de la Volkswagen și-a început viața cu un motor diesel sub capotă. Cei doi au cumpărat acest Beetle din 2013 după ce a suferit un accident, iar partea din față a fost ușor avariată.

Printre modificările aduse se numără o caroserie realizată din panouri de fibră de carbon, un șasiu special construit, o podea din aluminiu, dar și un perete despărțitor din oțel. Masa totală este de doar 880 de kilograme.

Un Beetle cu puterea a 40

Motorul diesel care odată echipa mașina a dispărut și a făcut loc pentru patru motoare electrice. Fiecare dintre ele dezvoltă aproximativ 550 de cai, puterea combinată fiind de circa 2200 de cai putere. Cu toate acestea, ele pot fi setate să producă un total de peste 6400 de cai putere, ceea ce înseamnă că acest Beetle are puterea echivalentă a peste 40 de modele TDI.

Pentru a alimenta tot acest potențial, a fost instalat un pachet de baterii de 22 de kWh, special construit de Current Racing. Voltajul maxim atins este de 800 de volți și se încarcă cu ajutorul unui încărcător de 20 kWh. Portul acestuia este montat în fața mașinii, ascuns discret sub sigla Volkswagen.

Cei doi consideră că mașina poate parcurge distanța de 400 de metri în circa 7 secunde după ce i se aduc toate reglajele necesare. Nimic nu este lăsat la voi sorții și se iau măsuri de siguranță. Ultimul lor proiect a suferit un accident în timpul unei astfel de curse.

Aceasta este al patrulea proiect de acest gen pe care cei doi îl abordează. Primele trei au fost bazate pe modele Beetle clasice.

VIDEO

Sursa: The Late Brake Show Youtube

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The Late Brake Show Youtube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide