VIDEO-GALERIE FOTO cu noul SUV Dacia Bigster. Fratele mai mare al lui Duster a fost prezentat în România

Autor: Marius Vișan 02 mart. 2022 Știri auto

Dacia a prezentat astăzi, 2 martie 2022, la București, noul concept car al modelului Bigster.

Anunțat cu ocazia Renaulution, în 2021, de către directorul de design al Dacia, Alejandro Mesonero-Romanos, Bigster este fratele mai mare al lui Duster. Cu o dimensiune de 4,60 m, Bigster va fi un model produs în serie până cel târziu în anul 2025. Construit pe platforma modulară CMF-B, noul SUV are proporții ideale și un aspect robust.

Dacia Bigster – 90% din concept va fi transpus în producția de serie

Întrebarea care îi frământă pe mulți ar fi dacă formele actuale ale lui Bigster vor fi transpuse pe modelul de producție. În această privință, cei de la Dacia au declarat că varianta finală a lui Bigster va respecta 90% din ceea ce vedem deja în aceste imagini.

Intră în GALERIA FOTO

Dacia Bigster, cel mai îndrăzneț SUV al mărcii românești

Proporțiile conceptului Dacia Bigster se doresc a fi în egală măsură contemporane și atemporale. Liniile sunt simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspirând robustețe. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Interiorul se anunță, la rândul său, foarte primitor. Dacia spune că va fi printre cele mai spațioase din segment.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Viitorul SUV Dacia ia în calcul încă din faza de proiect folosirea sistemelor de propulsie hibride și hibride plug-in. Dacia nu-și mai permite să ignore trendurile din industria auto și nici reglementările de mediu din ce în ce mai stricte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide