Praga Bohema, supercarul mai rapid decât Bugatti Chiron

Autor: Adrian Somai acum o săptămână Știri auto

În industria auto, Praga este numele unui producător din Cehia cunoscut în special pentru producția de camioane. Ultimii ani au adus însă câteva schimbări pentru cei de la Praga, constructorul ceh indreptandu-și atenția către motorsport.

Producătorul de camioane Praga prezintă la mijlocul acestei săptămâni un supercar extrem de interesant, care atrage imediat atenția pasionaților auto din lumea întreagă. Este vorba despre Praga Bohema, un supercar care promite încă de la bun început să fie mai rapid în accelerație decât Bugatti Chiron.

Praga Bohema este un supercar cu o lungime de 4.50 metri, cu o lățime de 2.00 metri și cu o înălțime de 1.06 metri. Lăsând la o parte dimensiunile, Bohema surprinde la capitolul greutate. Și asta pentru că supercarul are o masă totală de numai 982 de kilograme, fară să fie pus la socoteală combustibilul din rezervor. O asemenea greutate atât de redusă a fost posibilă, bineînțeles, datorită unei structuri monococe din fibră de carbon.

Cât de rapid este, de fapt, Praga Bohema

Supercarul este echipat din punct de vedere tehnic cu un motor V6 twin-turbo, cu capacitate de 3.8 litri, pe care îl știm deja de la Nissan GT-R. Unitatea de motorizare în cauză este capabilă să livreze în acest caz 700 de cai putere, în timp ce cuplul maxim ajunge la 725 Nm. Resursele sunt trimise către puntea spate prin intermediul unei cutii secvențiale Hewland.

În aceste condiții tehnice, Praga Bohema se dovedește a fi, într-adevăr, extrem de rapid. Mai exact, accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizata în 2.3 secunde. Astfel, Bohema este mai rapid decât Bugatti Chiron cu 0.1 secunde. Chiar dacă depășește pragul celor 300 km/h, viteza maximă a lui Bohema este totuși mai mică decât a lui Chiron.

Supercarul va fi produs într-o ediție limitată de 89 de exemplare, iar prețul unui model este pe măsura performanțelor. Mai exact, cehii au adus în discuție un preț de 1.3 milioane de euro!

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Praga


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide