Precizări de la Poliția Rutieră: Ce faci dacă a trecut perioada de suspendare a permisului

Autor: ProMotor 31 mart. 2020 Știri auto

Într-un articol anterior explicam ce se întâmplă cu permisele suspendate pe perioada stării de urgență, dar și cu valabilitatea dovezilor de circulație. Astăzi, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a făcut noi precizări care lămuresc și alte situații, printre care și ce faci dacă a trecut perioada de suspendare a permisului sau dacă vrei să-l recuperezi mai devreme.

Știm deja că valabilitatea actelor eliberate de autorități se prelungește pe perioada stării de urgență. În această categorie intră inclusiv dovezile de circulație emise de polițiști în momentul în care aceștia rețin permisul de conducere sau certificatul de înmatriculare.

Pe de altă parte, mulți sunt în situația în care perioada de suspendare a permisului a trecut. Alții, pot solicita deja examinarea cunoștințelor de conducere pentru reducerea perioadei de suspendare, conform legii. În toate aceste cazuri, procedurile sunt neclare, sau nu există prevederi legale care să poată fi consultate de cei interesați. Din fericire, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a făcut precizările necesare.

Astfel, în cazul permiselor de conducere pentru care perioada de suspendare a expirat, pentru validarea acestora, veți apela numărul de telefon 021.323.30.30 (interior 21203, în intervalul orar 08.00-16.00). Aceasta opțiune este valabilă doar în cazul în care suspendarea exercitării dreptului de a conduce expiră începând cu data de 31.03.2020. Tot la acest număr trebuie să sune și cei care solicită restituirea certificatului de înmatriculare.

În situații excepționale, așa cum sunt definite de art 1-3 din Ordonanța Militară a Ministerului Afacerilor Interne nr.3 din 24.03.2020, titularul permisului de conducere (sau al certificatului de înmatriculare) va apela numărul de telefon indicat mai sus, iar în funcție de situația expusă, i se va comunica soluția adoptată.

Cei care se află în situația de verificare a cunoașterii regulilor de circulație pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului trebuie să știe că activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se va desfășura după cum urmează:

  • în zilele de miercuri și vineri, se vor organiza 3 serii a câte maximum 12 persoane;
  • pentru a participa la activitatea de testare, este necesară programarea în prealabil în ziua de marți pentru activitatea de miercuri și în ziua de joi pentru cea de vineri, în limita locurilor disponibile.

Pentru programare și verificarea îndeplinirii condițiilor, conducătorul autovehiculului trebuie să apeleze la numărul de telefon 021.323.30.30 (interior 21191, în intervalul orar 10.00-14.00) și să furnizeze informațiile solicitate de către operator, urmând să i se comunice cu această ocazie detalii suplimentare privind activitatea propriu-zisă.

Cei care se prezintă la sediul Poliției Rutiere în vederea susținerii testului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație trebuie să țină cont că trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere și vor fi verificate pentru a se stabili dacă sunt respectate condițiile de carantină sau izolare la domiciliu, conform Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide