Premieră europeană. Ford prezintă noua autoutilitară complet electrică E-Transit Custom

Autor: Adrian Somai 09 sept. 2022 Știri auto

Ford prezintă noul E-Transit Custom, succesorul complet electric al celei mai vândute furgonete de pe continentul european.

La patru luni de la prezentarea oficială, Ford Pro revine cu toate detaliile necesare referitoare la furgoneta pe care multe dintre întreprinderile mici și mijlocii din Europa o așteptau. Noul E-Transit Custom este versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete de pe Bătrânul Continent.

Despre E-Transit Custom știam până acum doar ceea ce ne-au prezentat oficialii Ford încă din urmă cu câteva luni, și anume că autonomia electrică asigurată de o singură încărcare poate ajunge până la un nivel de 380 de kilometri. La capitolul tehnic acum mai aflăm că noul E-Transit Custom poate fi comandat cu o singură unitate de motorizare electrică, clienții urmând să opteze fie pentru o versiune de 135 de cai putere, fie pentru o versiune ceva mai puternică de 217 cai putere. În ambele cazuri, propulsoarele se pot lăuda cu un cuplu maxim de 415 Nm.

Noul E-Transit Custom are o sarcină utilă maximă de 1.100 de kilograme și o capacitate de remorcare de 2.000 de kilograme, cea mai bună din întregul segment. În funcție de varianta comandată, volumul util de încărcare variază între 5.8 și 9 metri cubi.

Autonomie de 380 kilometri cu o singură încărcare

Oficialii constructorului american spun că E-Transit Custom va oferi o nouă experiență pentru client, ecosistemul Ford Pro, alături de actualizările Ford Power-Up over-the-air și cea mai bună interacțiune în utilizarea zilnică din industrie, vor crește exponențial productivitatea pentru micii întreprinzători europeni. Totodată, americanii susțin că micile companii care vor apela la această furgonetă își vor reduce în timp costurile de proprietate, vor lucra mai eficient și vor simplifica tranziția către mobilitatea electrică.

Bateria are o capacitate netă de 74 kWh, ceea ce înseamnă că aceasta ar putea fi încărcată de la o stație de încărcare rapidă de la aproximativ 15% până la 80% în numai 41 de minute. În cazul în care vorbim despre o stație AC de 11 kW, încărcarea completă ar dura însă mult mai mult, în jur de 8 ore.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide