Autoritățile au confiscat 170 de mașini într-un dosar de spălare de bani

Autor: David Andrei 26 sept. 2020 Știri auto

Autoritățile au confiscat 170 de mașini într-un dosar de spălare de bani aflat pe rol la tribunalul din Dublin. Valoarea totală a acestora este estimată la aproximativ 2 milioane de euro.

GALERIE FOTO

Operațiunea Bagana este numele generic al anchetei desfășurate de Serviciul pentru depistarea activelor dobândite ilicit în colaborare cu Biroul pentru identificarea fraudelor fiscale și cu Poliția irlandeză. Aceasta vizează o serie de acțiuni de fraudă cibernetică și de spălare de bani.

Autoritățile nu oferă multe detalii, dar ancheta demarată vizează un grup infracțional internațional, suspect de spălare de bani. Acțiunile au fost comise pe teritoriul Regatului Unit prin intermediul unei reprezentanțe auto, care se ocupă cu vânzarea de mașini second hand.

Serviciul pentru identificarea fraudelor fiscale a confiscat, zilele trecute, peste 80 de mașini. Este vorba despre unități BMW, Land Rover, Hyundai și Volkswagen. În imaginile făcute publice de autoritățile irlandeze apar și limuzine Audi A8, Lexus, dar și mai multe modele Skoda.

Valoarea mașinilor pe care le-au confiscat autoritățile și sumele recuperate se ridică la peste 2 milioane de euro

Autoritățile au găsit în locuințele suspecților și la sediul firmei 21.000 de euro cash. Oamenii legii au decis și să blocheze conturi bancare în care se aflau peste 200.000 de euro.

Poliția irlandeză a confiscat alte 90 de vehicule și a arestat patru persoane. Valoarea totală a prejudiciilor recuperate de autorități ajunge astfel la peste 2 milioane de euro.

Intră în GALERIA FOTO

Potrivit autorităților, grupul infracțional internațional ar fi obținut sume de bani de la diverse firme din Regatul Unit. Suspecții jucau rol de CEO al unor companii importante. Aceștia facturau servicii pe care nu le ofereau niciodată. Ulterior, membrii grupului infracțional  cumpărau mașini și le aduceau în Irlanda, urmând să le vândă prin intermediul așa-zisei reprezentanțe auto. Compania auto era folosită ca instrument pentru spălarea banilor.

Ancheta continuă în vederea identificării altor membri ai grupului infracțional.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide