Premieră în segmentul SUV-urilor compacte: VW lansează T-Roc Cabriolet

Autor: Cristian Agatie 14 aug. 2019 Știri auto

VW T-Roc Cabriolet completează oferta VW în segmentul SUV-urilor compacte, bazându-se pe succesul crossoverului T-Roc. Acesta a convins, de la lansare, peste 360.000 de clienţi, fiind disponibil atât ca model citadin, cât şi ca sportivă, sub forma lui VW T-Roc R, cu 300 CP.

Urmând tradiţia mărcii, marcată de modele ca Beetle şi Golf Cabriolet, T-Roc Cabriolet dispune de un soft-top clasic, din pânză. Echipa de dezvoltare a realizat cusăturile longitudinale ale acoperişului astfel încât acestea să asigure scurgerea apei. Acoperişul textil al lui VW T-Roc Cabriolet are nevoie de numai 9 secunde pentru rabatare, operaţiunea putând fi efectuată şi din mers, la viteze de până la 30 km/h, la o apăsare de buton.

Optimizarea aerodinamică a jucat un orl important, astfel încât acoperişul să nu se umfle la viteze mari. S-a îmbunătăţit astfel eficienţa aerodinamică, dar şi nivelul de zgomot din interiorul maşinii. La liniştea din habitaclu contribuie în plus şi izolaţia fonică a acoperişului, dar şi garniturile special dezvoltate pentru geamuri şi portiere.

Cu o lungime de 4,27 metri şi un ampatament de 2,63 metri, T-Roc Cabriolet oferă acelaşi interior spaţios ca şi modelul acoperit. Volumul util al portbagajului este de 284 de litri.

Gama de motorizări include două unităţi turbo pe benzină, 1.0 TSI cu puterea de 115 CP, respectiv 1.5 TSI de 150 CP. Pentru aceasta din urmă, VW oferă şi opţiunea unei cutii DSG cu dublu ambreiaj şi 7 trepte. Cel puţin deocamdată versiunea R a modelului acoperit nu va avea un corespondent cu acoperiş din pânză.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide