Premieră mondială la Amelia Island: noile BMW X5 şi BMW X6, precum şi noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition

Autor: Adrian Somai 08 mart. 2023 Știri auto

Noile BMW X5 şi BMW X6, precum şi noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition au fost prezentate în premieră mondială în cadrul Concours d’Elegance 2023 din Florida, Statele Unite ale Americii. Amelia Island Concours d’Elegance este unul dintre cele mai importante evenimente pentru fanii mașinilor clasice din America de Nord.

Noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition au un design exterior cu linii dinamice potenţate şi, pentru prima dată, un design comun al părţii frontale. Cockpitul ambelor automobile dispune de tehnologie de ultimă generaţie sub forma ecranului central curbat BMW, inclusiv sistemul de control/operare BMW iDrive cu conţinut de ecran specific M.

Noutăţi tehnice importante

Noile modele care au avut premiera mondială la Amelia Island beneficiază, de asemenea, de un portofoliu extins semnificativ de sisteme pentru condus şi parcare autonome, potrivit comunicatului emis recent de BMW. De exemplu, maşinile pot fi parcate acum şi pot fi efectuate manevre complete din exteriorul automobilului folosind un Apple iPhone.

Noutăţi importante sunt sistemul de propulsie şi mai puternic pentru modelul plug-in hybrid BMW X5 xDrive50e cu o baterie cu capacitate crescută cu 15% la 25,7 kWh (capacitate netă) şi noile motoare cu tehnologie mild-hybrid 48 V disponibilă la toate celelalte variante de model, inclusiv, în permieră pentru versiunile V8 ale modelor M.

La Amelia Island a ajuns şi legenda motorsportului BMW 3.0 CSL

Alături de noile modele de la BMW şi BMW M, la Amelia Island a fost prezentă şi o adevărată legendă a motorsportului – BMW 3.0 CSL. BMW Group Classic a adus legendarul model la eveniment pentru a marca o aniversare cu totul specială. În urmă cu exact 50 de ani, Toine Hezemans (Olanda) şi Dieter Quester (Austria) au pilotat 3.0 CSL spre victorie în clasa turismelor („Tourisme Spéciale”) la cursa de 24 de ore de la Le Mans.

La Amelia Island, coupé-ul de curse 3.0 CSL a fost expus pe rând în standul BMW Group Classic cu versiunea de serie a maşinii cu două uşi cunoscută şi sub numele de „Batmobile” (mulţumită designului aerodinamic pronunţat). Această etapă finală de dezvoltare a BMW 3.0 CSL cu motor de 3,2 litri care produce 206 CP, din care au fost fabricate doar 167 de exemplare, sărbătoreşte anul acesta 50 de ani. O altă prezenţă specială din portofoliul BMW Group Classic a fost BMW 507, una din cele mai emblematice modele din istoria mărcii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide