Premieră în România. Românii pot cumpăra mașini Tesla prin programul Rabla Plus

Autor: Elena Luchian 17 oct. 2020 Știri auto

Premieră în România. Românii pot cumpăra mașini Tesla prin programul Rabla Plus. Ministrul Mediului, Costel Alex, a făcut anunțul.

GALERIE FOTO

Tranzacțiile sunt posibile acum grație unei modificări aduse în cadrul programului. Acesta  impunea, până e curând, ca producătorul să fie înregistrat ca “operator economic cu personalitate juridică română și să desfășoare activități economice pe teritoriul României.”

“Am avut mai multe discuții la nivel ministerial. Și vă anunț că am reușit să introducem în ghid ca românii, începând de astăzi, să poată achiziționa mașini Tesla prin programul Rabla Plus”, explică ministrul.

Acest lucru nu era posibil până acum pentru că Tesla nu are încă o reprezentanță în România. Aceasta ar fi trebuit să fie funcțională încă din vara trecută. Dar lucrurile au stagnat.

Programul Rabla Plus primește fonduri suplimentare

Programul Rabla Plus a primit fonduri suplimentare de la stat. Astfel, bugetul programului a fost mărit cu 60 de milioane de lei. Măsura a venit după ce fondurile alocate inițial pentru ediția din acest an, în valoare de 145 de milioane de lei, au fost epuizate.

Cele 60 de milioane de lei echivalează cu achiziționarea a 1.333 de mașini electrice sau a 3.000 de mașini cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

” Avem cel mai mare număr de mașini rezervate din istoria acestui program, în jur de 3.800 de mașini. Am anunțat deja că bugetul pentru Rabla Plus a fost mărit”, a fost anunțul făcut de ministrul Mediului.

Cât va costa cea mai ieftină Tesla în România prin programul Rabla Plus?

Valoarea subvenției primite de la stat de clientul care cumpără un autoturism electric nu trebuie să depășească 50% din valoarea mașinii. Dar, în cazul autoturismelor Tesla, nu există acest risc.

Cu prima de casare de la stat, în valoare de 45.000 de lei, cel mai accesibil model de la Tesla, Model 3, poate fi achiziționat cu suma de 29.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide