Premieră: Șofer condamnat după un accident în care și-a ucis mama și tatăl vitreg

Autor: George Cristea 15 apr. 2021 Știri auto

Justiția din Români a înregistrat o premieră: un șofer a fost condamnat după ce a provocat un accident în urma căruia și-a ucis mama și tatăl vitreg, pasageri în mașina condusă de acesta. Sentința nu este definitivă.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul rutier a avut loc în luna iulie 2018, pe drumul european care face legătura dintre Roman și Târgu Frumos. Tânărul conducea un autoturism Audi cu volan pe dreapta, în care se mai aflau mama sa și tatăl vitreg, ca pasageri. Mașina se deplasa cu o viteză de 112 km/oră într-o zonă în care viteza maximă admisă era de 50 de km/h, în momentul producerii accidentului.

Într-o curbă, pe fondul unui carosabil umed, șoferul a pierdut controlul mașinii, care a pătruns pe contrasens și a acroşat un camion aflat staționat pe marginea drumului. Decesele pasagerilor din mașină au avut loc la două zile, respectiv două săptămâni de la accident.

Tânărul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, rudele victimelor constituind-se părți civile şi cerând despăgubiri morale în valoare totală de 270.000 euro. La stabilirea pedepsei, magistrații au luat în calcul faptul că autorul accidentului nu avea antecedente penale, avea un loc de muncă, şi şi-a recunoscut faptele.

Șofer condamnat după un accident în care și-a ucis mama. Conducea o mașină cu volan pe dreapta

Ca urmare, pedeapsa a fost stabilită la 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Despăgubirile morale au fost stabilite la un total de 85.000 de euro, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance fiind condamnat să plătească şi 72.600 lei către Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Sentința nu este definitivă, cazul intrând pe rolul Curții de Apel Iași.

Mașinile cu volan pe dreapta sunt implicate frecvent în accidente grave. Este și motivația pentru care s-a încercat în mai multe rânduri scoaterea acestora în afara legii, fără succes, însă. Un accident similar s-a petrecut recent, când un alt șofer care conducea un Audi cu volan pe dreapta a pierdut controlul direcției și a lovit un stâlp.

Un alt tânăr în vârstă de 29 de ani din județul Bacău, aflat la volanul unei mașini cu volan pe dreapta a produs un alt accident grav.  Și acesta a intrat pe contrasens într-un viraj și a lovit frontal o mașină care se deplasa regulamentar din sens opus.

sursa: Ziarul de Iași

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ziarul de Iași, Poliția Română



Comentarii
Inchide