Președintele Toyota spune că mașinile electrice vor reprezenta doar 30% din cota de piață

Autor: Ionuț Vîlciu 26 ian. 2024 Știri auto
Președintele Toyota spune că mașinile electrice vor reprezenta doar 30% din cota de piață

Toyota nu crede că mașinile electrice vor reprezenta mai mult de 30% din cota de piață în viitor. Japonezii încă mizează pe tehnologia hibridă.

Mașinile electrice continuă să crească în popularitate. Știm deja că Tesla Model Y nu este doar cea mai vândută mașină în Europa, ci și cea mai vândută mașină din lume, surclasând liderul anterior, Toyota RAV4, obținând o victorie categorică.

Cu toate acestea, președintele Toyota, Akio Toyoda, nu crede că mașinile electrice vor fi o forță dominantă în piață. Potrivit Motor1, în timpul unui eveniment ce a avut loc recent, Akio Toyoda, și-a exprimat convingerea că vehiculele electrice cu baterii vor atinge o cotă de piață maximă de 30%, în timp ce restul va fi împărțit între hibrizi, mașini cu pile de combustie cu hidrogen și vehicule cu motoare tradiționale. Akio Toyoda a subliniat și importanța alegerii clienților și a autonomiei în deciderea viitorului industriei auto.

Toyota nu își pune toată speranța în mașini electrice

În timpul evenimentului, Akio Toyoda a declarat: „Cu un miliard de oameni în lume care trăiesc fără electricitate, limitarea opțiunilor și capacitatea lor de a călători făcând mașini scumpe nu este răspunsul”. El a continuat subliniind că decizia privind tipurile de vehicule ar trebui să fie condusă de clienți, ci nu de considerente de reglementare sau politice.

Președintele Toyota consideră că motoarele termice vor continua să existe, cu toate că nu suntem siguri dacă s-a referit la viitorul industriei sau la mașinile termice deja cumpărate, aflate în circulație.

Toyota nu se numără printre producătorii care au marșat către o gamă complet electrică, ci mai degrabă a ales o electrificare treptată, cu un accent destul de mare pus pe modele ce folosesc motorizări hibride.

În urmă cu aproximativ un an, Toyoda, pe atunci CEO-ul companiei, a declarat că drumul către un viitor ecologic implică și transformarea mașinilor existente cu combustie în vehicule electrice sau mașini cu hidrogen.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide