Preț “scandalos” pentru o cursă de taxi de o oră

Autor: Adrian Somai 08 mai 2023 Știri auto

Atunci când mergi cu taxi-ul, îți asumi că tariful poate fi unul destul de ridicat, în special dacă urmează să mergi la aeroport sau dacă ai în față o cursă ceva mai lungă. Cu toate acestea, nimic nu l-a pregătit pe un australian să fie taxat cu 468 de dolari australieni (aproximativ 1.420 de lei) pentru o cursă de 75 de kilometri de la Aeroportul Melbourne în cartierul Berwick.

Potrivit Carscoops, Ryan a luat ultimul taxi care aștepta la aeroport pentru a se întoarce acasă atunci când zborul său a avut întârziere. Era cam târziu, așa că a adormit timp de 20-30 de minute în timpul călătoriei care a durat o oră. Când s-a trezit la destinație, a fost șocat să vadă tariful de pe aparatul montat pe bord, care era de aproape trei ori mai mare decât de obicei.

Mai exact, conform calculatoarelor automate de tarife, o astfel de cursă ar trebui să coste în mod normal între 146 și 161 de dolari australieni, ceea ce face ca suma de 468 de dolari australieni să fie o cifră de-a dreptul absurdă.

De ce a costat atât de mult această cursă de taxi

În mod previzibil, clientul a pus la îndoială tariful afișat de aparat, dar șoferul de taxi a insistat că Ryan să plătească prețul integral. El susținea că Ryan trebuie să plătească inclusiv taxele de drum, mașina de taxi traversând în drumul către destinația sa finală o autostradă.

Dacă asta nu era de ajuns, problemele au continuat pentru Ryan. Cerând să plătească cu cardul, șoferul de taxi a tastat pe POS greșit suma de 486 de dolari australieni (în loc de 468 de dolari australieni), ceea ce a dus la creșterea și mai mare a costului final. Sigur, ar fi putut fi vorba despre o simplă eroare umană, însă Ryan nu a mai putut crede în buna-credință a șoferului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide