La ce preț ajunge cel mai accesibil SUV de la Skoda, Kamiq, prin Programul Rabla? Îl iei la preț de Dacia Duster

Autor: Elena Luchian 08 aug. 2021 Știri auto

Skoda Kamiq este cel mai mic SUV de la Skoda și, așa cum era de așteptat, și cel mai accesibil. Dar la ce preț ajunge prin Programul Rabla? Îl poți lua acasă la preț de Dacia Duster.

GALERIE FOTO

Skoda Kamiq a atras instantaneu atenția când constructorul ceh a prezentat-o oficial la Salonul Auto de la Geneva, în primăvara anului 2019. Avea toate ingredientele unui produs de succes. Dimensiuni compacte, gardă mare la sol și un design foarte fresh. Era exact ce avea nevoie Skoda în gama sa de SUV-uri, în care se regăseau, la acel moment, Karoq și Kodiaq și în care a apărut ulterior, electricul Enyaq.

Modelul este construit pe platforma MQB A0, dezvoltată special de Grupul Volkswagen pentru modelele sale de clasă mică. Este aceeași structură care stau la baza lui Arona de la SEAT și a lui T-Cross de la Volkswagen. Kamiq avea să primească însă, din start, un as în mânecă. Era cel mai accesibil dintre ele.

Tot așa a ajuns și în România. Clienții români plătesc de la 15.878 de euro pentru a pleca acasă cu o Skoda Kamiq. Este suma trecută în dreptul versiunii cu echipare Active. Aceasta îi aduce faruri și stopuri Basic LED, jante din oțel de 16 inci și aer condiționat cu reglaj manual. Cei care nu vor să plătească suplimentar pentru vopseaua exterioară pot comanda mașina în Energy Blue.

O singură motorizare este disponibilă pentru această echipare. Este vorba despre 1.0 TSI cu 95 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu cinci rapoarte.

Skoda Kamiq sau Dacia Duster prin Programul Rabla

În România, Dacia Duster II pre-facelift pornește de la 14.050 de euro. Dar nici Kamiq de la Skoda nu e lasă mai prejos. Cei care vor să o cumpere prin Programul Rabla primesc de la stat 7500 de lei, echivalentul a puțin peste 1.500 de euro.

Astfel, SUV-ul subcompact produs de cehi va costa 14.378, apropiindu-se vertiginos de SUV-ul de la Dacia. Evident, și modelul românesc poate fi achiziționat cu subvenția de la stat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide