A cumpărat un Volkswagen Golf GTI acum 20 de ani, l-a adus acasă și nu l-a mai condus niciodată

Autor: Elena Luchian 13 iul. 2021 Știri auto

De ani de zile își dorea un Volkswagen Golf GTI. L-a cumpărat, în sfârșit, în anul 2001. L-a dus acasă, l-a parcat în garaj și… și poveste se încheie aici. Mașina nu a mai fost condusă niciodată.

GALERIE FOTO

De fapt, povestea are o continuare, dar una care se scrie acum, în zilele noastre. Acest Volkswagen Golf GTI de acum 20 de ani este scos la licitație de casa britanică Silverstone Auctions.

Modelul a fost înmatriculat în luna octombrie a anului 2002. Și este un model special. Este vorba despre o adiție aniversară, GTI 25th Anniversary Eddition, cu dotări speciale.

Doar 8 mile arată kilometrajul, adică exact 12,8 de kilometri. Acest Golf GTI Mk4 poartă nuanța exterioară Eflex Silver și are jante din aliaj de 18 inci. Volanul este îmbrăcat în piele perforată, iar scaunele Recaro sunt într-o combinație contrastantă de roșu și negru.

Volkswagen Golf GTI de acum 20 de ani cu peste 180 de cai putere

Volkswagen Golf GTI 25th Anniversary Edition are motor turbo de 1,8 litri cu patru cilindri, care dezvolta 182 de cai putere și un cuplu de 235 Newtoni metru. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte. Etrierele roșii, o suspensie sport care aduce mașina mai aproape de sol completează descrierea acestui model special.

Mașina pe care niciun samsar nu a pus mâna se află în Regatul Unit și are deci volan pe partea dreaptă. Hot hatch-ul german va intra la licitația organizată de casa Silverstone. Viitorul câștigător al licitației va primi o mașină veche… nou-nouță. Anvelopele nu prezintă vreo urmă de uzură, iar pe dedesubt totul strălucește, pur și simplu. Trusa de scule este neatinsă, roata de rezervă nefolosită, iar pe bancheta din spate nu s-a stat niciodată. Caroseria arată impecabil, fără vreo urmă de rugină, iar farurile au trecut și ele testul timpului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide