Prețuri mai mari pentru Dacia Spring, Sandero și Jogger

Autor: Cristian Gubandru 02 mai 2022 Știri auto

Presa franceză anunță o nouă creștere a prețurilor, în luna mai 2022, pentru modelele Dacia Spring, Jogger, Sandero și Sandero Stepway. Modelele românești costă acum cu 150 – 600 de euro mai mult, în Franța.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Prețurile mașinilor noi continuă să crească, cauzate de penuria de semiconductori, dificultăți în aprovizionarea cu materii prime și războiul din Ucraina. În ciuda poziționării sale „entry-level”, Dacia nu face excepție și anunță creșteri lunare de preț. Această creștere se referă la întreaga gamă, cu excepția lui Duster.

Dacia Spring costă cu 600 de euro mai mult

În Franța, modelul electric Dacia Spring este cu 600 de euro mai scump în luna mai, indiferent de versiune, însă rămâne mai ieftin decât în România, având un preț de 19.290 euro pentru persoane fizice în echiparea Comfort. La lansare, în 2020, modelul avea un preț de 17.000 euro.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Jogger, mai scump cu 600 de euro

Și modelul Dacia Jogger costă acum mai mult în Franța, prețul urcă cu 600 de euro la toate versiunile sale, cu excepția modelului entry-level Essential Eco-G 100 5 locuri.

În România, Jogger are un preț de pornire de 14.790 euro cu TVA pentru echiparea Essential. În urmă cu 4 luni costa 13.990 euro. Vârful de gamă Jogger 1.0 ECO-G cu 7 locuri este oferit în nivelul de echipare SL Extreme și are un preț de catalog de 18.500 euro cu TVA, cu 1.000 de euro mai mare decât în urmă cu 4 luni.

Sandero, mai scump cu 150 de euro

Sandero și Sandero Stepway costă acum cu 150 de euro mai mult. Modelele Jogger, Sandero și Duster echipate cu sistemul MediaNav nu mai sunt disponibile cu funcția de conectare a smartphone-urilor prin Wi-Fi din cauza lipsei cipurilor, prin urmare conectarea se va face folosind un cablu.

Sursa: largus.fr

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide