Prețuri pentru Logan și Duster. Sunt mașinile perfecte pentru România

Autor: Adrian Somai 01 dec. 2022 Știri auto

O discuție despre cea mai bună mașină pentru România se poate dovedi a fi mai mult decât complexă, fiecare șofer având preferințele și nevoile sale. Dacă ne luăm însă după numărul înmatriculărilor din țara noastră, observăm cu ușurință în primul și primul rând că Dacia rămâne cea mai iubită marcă auto în România.

Mai departe, potrivit cifrelor oferite de APIA, Dacia Logan este cea mai înmatriculată mașină în 2022 în România, cu 9.050 de unități dintr-un total de aproape 105.000 de unități înmatriculate. Pe locul secund în acest top al înmatriculărilor se regăsește un alt model din gama constructorului român cu sediul la Mioveni, și anume Duster. Mai exact, românii au înmatriculat 7.753 de unități Duster în primele zece luni ale anului curent.

Ajuns în prezent la cea de-a treia generație, Dacia Logan rămâne, așadar, cel mai popular model printre șoferii români. Cel mai probabil, putem să spunem că Logan este capabil să îndeplinească cerințele celor mai mulți dintre șoferii români. Arată bine din punct de vedere al înfățișării exterioare, are un interior bine gândit, o motorizare decentă și un consum deloc rău – calități importante pentru cei mai mulți dintre șoferii români.

Cât costă Dacia Logan în România în 2022

Chiar dacă ultima generație a modelului Logan a venit cu niste prețuri ceva mai mari, Dacia a oferit la schimb și o serie întreagă de îmbunătățiri care s-au dovedit a fi pe placul șoferilor din țara noastră. Prețurile pentru Dacia Logan pornesc în România de la 13.600 de euro, versiunea de bază fiind echipată cu o unitate pe benzină capabilă să dezvolte 90 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu cinci trepte.

Cei ce își doresc mai multe dotări și o cutie automată CVT își pot îndrepta atenția, de asemenea, către o versiune ceva mai scumpă a modelului Logan. Cea mai scumpă versiune are un preț de pornire de 15.600 de euro.

Prețuri Dacia Duster în România

SUV-urile sunt la mare căutare în ultimii ani atât în Romania, cât și în afara granițelor țării noastre. Șoferii români au început să aprecieze din ce în ce mai mult modelele de dimensiuni mai mari și mai capabile. În plus, Duster are un preț de pornire destul de accesibil, prețurile pornind de la 15.500 de euro. Vorbim în acest caz despre o unitate pe benzină, capabilă să dezvolte 90 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii manuale cu șase rapoarte, iar consumul este de numai 6.1 litri/100 km.

La fel, cei ce își doresc ceva mai puternic se pot orienta către o variantă mai scumpă a lui Duster. Cea mai costisitoare versiune a SUV-ului romanec pornește de la 23.950 de euro, însă aduce la pachet o motorizare pe benzină de 150 de cai putere și un cuplu maxim de 250 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide