Preţurile şi dotările noii Dacia Duster facelift au fost date publicităţii… în Franţa!

Autor: Adrian Mihălţianu 07 oct. 2013 Știri auto

Încă de la Salonul Auto Frankfurt 2013, unde noua Dacia Duster facelift a fost lansată în premieră mondială, oficialii ne-au dat de înţeles că preţurile noului model vor rămâne aceleaşi. Iar în Franţa acest lucru este valabil, parţial – de fapt, în condiţii de motorizări şi echipări similare, noul Duster facelift este cu până la 350 de euro mai ieftin, deşi e mai bine dotat!

Doar versiunea cea mai ieftină Dacia Duster facelift (motor pe benzină de 1,6 litri şi tracţiune faţă) este la acelaşi nivel de preţ cu versiunea dinaintea faceliftului, costând 11.900 euro. În condiţiile în care acum varianta de bază beneficiază standard de ESP şi airbaguri laterale, ceea ce, în mod normal, ar fi trebuit să însemne o creştere a preţului, mai ales dacă luăm în considerare şi modificările exterioare şi interioare.

Ei bine, Duster rămâne în continuare un SUV foarte accesibil raportat la concurenţii cât de cât apropiaţi din domeniul SUV-urilor, mai ales că acum vine şi cu dotări noi, precum sistemul de navigaţie cu ecran tactil Media Nav (doar 240 de euro!), pilot automat şi limitator de viteză (150 euro) sau scaune încălzite (200 euro).

În Franţa, Duster este oferit cu patru niveluri de echipare, cel de bază fiind tentant mai mult pentru firme. Însă al doilea nivel de echipare, Ambiance (preţ de pornire de la 13.000 de euro) devine o ofertă foarte interesantă pentru cine vrea o maşină decent echipată, dar cu nişte capacităţi în teren peste orice există pe piaţă la ora actuală. Cine este pretenţios, are la dispoziţie nivelul de top Prestige, care poate ajunge cu toate opţiunile la 20.779 euro, foarte competitiv.

Noua motorizare pe benzină TCe de 125 CP poate fi achiziţionată la francezi pentru un preţ de bază de 14.500 euro, dar este oferită doar cu tracţiune faţă. De altfel, în Franţa singura versiune 4×4 pentru Duster este cea cu motorul 1.5 dCi de 110 CP, care porneşte de la 17.100 euro.

Prin urmare, estimăm că, în România, noul Duster facelift va avea un preţ de pornire tot de 11.250 euro pentru varianta de bază, dar suntem curioşi dacă la noi va exista o versiune 4×4 şi pentru motorizarea pe benzină de 1,6 litri.

Iată mai jos preţurile şi dotările în Franţa ale noului Dacia Duster facelift:

– preţuri

– dotări standard

– dotări opţionale

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide