Prezentare Volkswagen Touareg R-Style 2022. SUV-ul german are multe de oferit – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 aug. 2022 Știri auto

Volkswagen Touareg este un model foarte îndrăgit în România. Aflat la a treia generație, SUV-ul german are multe de oferit, iar noi vă arătăm exact ce dotări are.

Mașina pusă la dispoziție pentru test este un model 2022, în echiparea R-Style, cu Black Pack. Da, R-Line a dispărut, iar R-Style i-a luat locul. Black Pack elimină toate accentele cromate și le înlocuiește cu unele negre. În combinație cu vopseaua gri închis face din acest Touareg un vehicul foarte impozant.

Sub capota acestui exemplar este un motor de 3,0 litri pe benzină. Acest motor dezvoltă 340 de cai și 450 Nm. Astfel, reușește să propulseze un Volkswagen Touareg de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde. Viteza maximă este 250 km/h. Chiar dacă este un motor mare pe benzină, consumul mediu reușit în timpul testului a fost de aproximativ 10 litri per suta de kilometri. Rezervorul măsoară 75 de litri, ceea ce s-ar traduce în aproximativ 750 de km autonomie.

Volkswagen Touareg R-Style – Ce primești de la un SUV de 85,000 de euro?

Volkswagen-ul Touareg pe care noi l-am testat are un preț de listă de 85,000 de euro. În mod normal, un astfel de exemplar pleacă de la 63,000 de euro, dar acesta are o listă destul de mare de opționale.

În primul rând, este o echipare R-Style cu Black Pack. Tot ceea ce se putea vopsi cu negru a fost vopsit. Există doar câteva accente argintii, cum ar fi siglele. Blocurile optice sunt în totalitate cu tehnologie LED și au semnalizări dinamice.

La interior regăsim finisaje specifice acestei echipări. Tapițeria este din piele neagră, iar scaunele sunt electrice, la fel și volanul, acesta se ajustează tot electric. Dacă tot vorbim de volan, el este unul de R-Style și seamănă cu cel pus pe Golf R. În spatele volanului se află un afișaj digital de dimensiuni mari. De asemenea, sistemul de infotainment se bucură și el de un ecran tactil generos. Mașina are camere 360 care își pot ajusta unghiul în funcție de rotația volanului.

Locurile din spate oferă un spațiu generos pentru pasageri. Aceștia se pot bucura și de climatizarea pe patru zone.

Portbagajul este încăpător, așa cum ne-am aștepta de la un SUV de astfel de dimensiuni. Există manete pentru rabatarea banchetelor, butoane pentru coborî sau înălțarea suspensie pe perne, dar și un buton special pentru cuiul de remorcare, care este acționat electric.

Vezi prezentarea completă în clipul de mai jos.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor / Luci Popa


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide