Prezentarea celui mai luxos SUV: Rolls-Royce Cullinan Frozen Lakes Edition

Autor: Ionuț Vîlciu 18 sept. 2022 Știri auto

SUV-urile acaparează piața auto, este indiscutabil. Vă vom prezenta cel mai luxos SUV din câte există, Rolls-Royce Cullinan.

La ProMotor avem o mașină specială. Cullinan este primul SUV al celor de la Rolls-Royce. Este și cel mai mare model al constructorului de lux așa că ce nume i s-ar fi potrivit mai bine. Cullinan este cel mai mare diamant neșlefuit. Noi am filmat un exemplar foarte bine configurat, un Rolls-Royce Cullinan Frozen Lakes Edition.

Cullinan este construit pe aceeași platformă cu limuzina mare, Phantom, dar și cu cea mai mică, modelul Ghost.

Exemplarul filmat de noi are o vopsea metalizată, albastră, cu faimoasa dungă vopsită manual pe lateralele mașinii. Farurile cu care echipată această mașină au laser pe faza lungă și bat până la 600 de metri. Grila frontală este impunătoare, în stilul clasic Rolls-Royce, iar sigla Spirit of Ecstasy tronează deasupra ei.

Jantele sunt la fel de impunătoare și au o dimensiune de 22 de inch. În spatele lor se află frâne masive. O mașină atât de grea și de puternică are nevoie de niște frâne pe măsură. Suspensia este una pe perne de aer, iar sistemul este conectat la o cameră care se află în parbriz. Astfel, până la viteza de 100 km/h, acea cameră citește drumul și reglează suspensia în concordanță.

Cullinan poate fi echipat cu două scaune, care se montează pe oblonul portbagajului. Între ele există și o măsuță, astfel că poți avea un picnic chiar în portbagajul mașinii.

Rolls-Royce Cullinan este SUV-ul suprem

Sub capota lui Cullinan regăsim un motor V12 de 6,75 litri, care este supraalimenta cu două turbine. În total, acest motor produce 571 de cai putere și 850 Nm cuplu.

Interiorul acestei mașini este pur și simplu spectaculos. Combinația de piele albă cu piele albastră este una de efect. Mocheta este foarte groasă și pufoasă.

Tabloul de bord este digital, dar aduce un tribut ceasurilor analogice din trecut. Ornamentele interioare sunt create de așa manieră încât să reproducă aspectul unui lac înghețat.

Pasagerii sunt delectați cu materiale de cea mai bună calitate. Piele moale, scaune individuale, frigider și pahare pentru băutura aleasă.

Doar 14 exemplare de Rolls-Royce Cullinan Frozen Lakes Edition vor fi construite.

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide