Care va fi prima mașină Dacia dotată cu motorizare full hibridă și când apare pe piață – VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2022 Știri auto

Tehnologia hibridă aflată pe autoturisme, indiferent că este de la Dacia, Renault sau alt producător, este proiectată pentru a face ca mașina să funcționeze cu un consum redus de benzină și, implicit, cu emisii reduse de noxe. Aceasta combină două surse de putere (motor termic și motor electric) pentru un maximum de eficiență și adaptabilitate la condițiile de trafic.

Cei de la Dacia vor adopta această tehnologie pe modelele produse la Mioveni începând cu anul viitor. Începând din 2023 vom avea prima Dacia hibridă, iar modelul care va fi dotat cu două motoare (benzină + electric) este noul Jogger.  Totodată, acesta va fi și singura versiune Jogger care va avea cutie de viteze automată.

Pe lângă că va fi prima Dacia hibridă, Jogger este și primul model al producătorului din Mioveni care dispune de 7 locuri.

Ce motorizări are în prezent cel mai nou model Dacia?

Deocamdată, Dacia Jogger dispune de două motorizări. Este vorba de o unitate pe benzină Tce 110 conectată la o cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte. Pe lângă aceasta, mai există și o altă unitate benzină + GPL denumită ECO-G 100. Aceasta din urmă este conectată, de asemenea, la o cutie de viteze manuală tot cu 6 trepte.

Rezervorul de benzină are o capacitate de 50 de litri. Rezervorul de GPL (gaz petrol lichefiat) dispune de o capacitate de 40 de litri. Adaptarea specială a instalației GPL și echiparea acesteia din fabrică, asigură același nivel de performanță ca și alimentarea cu benzină. Șoferul nu va simți nici o diferență în timpul condusului. Cu două rezervoare de combustibil separate, motorizările Dacia ECO-G asigură o autonomie de peste 1.000 km.

Revizia vehiculului alimentat cu GPL nu este diferită de cea a unuia pe benzină. Aceasta se face la fiecare 20.000 km sau o dată pe an. Revizia suplimentară pentru supapele GPL trebuie efectuată la fiecare 120.000 km.

În acest moment, o Dacia Jogger posta fi cumpărată cu suma de 11.640 de EURO, asta mulțumită unei promotii desfășurate până la sfârșitul lunii ianuarie.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide