Prima fotografie oficială cu noul Mercedes-Benz Clasa E

Autor: Bogdan Bârliga 10 apr. 2023 Știri auto

Pe 25 aprilie noul Mercedes-Benz Clasa E va fi prezentat oficial, dar până atunci grupul german ne oferă câteva informații și fotografii cu noua generație. Deși nu am aflat deocamdată nimic despre motorizări cu siguranță accentul va fi pus pe electrificare.

Pentru că vorbim de noua generație Clasa E trebuie să ne așteptăm și la o evoluție tehnologică de amploare la capitolul sistem de siguranță și nivel de condus autonom. În luna februarie Mercedes-Benz a publicat și o serie de fotografii cu interiorul noului model și remarcăm mai multe elemente preluate de la modelul electric EQE.

Dacă la nivel de design nu trebuie să ne așteptăm la surprize foarte mari în schimb pentru interior știm deja că noua generație va fi dotată cu sistemul MBUX Entertainment Plus, iar ecranele sunt întinse pe toată lungimea bordului.

Cum arată noul Mercedes-Benz Clasa E

Pentru că vorbim de un model foarte important din perspectiva vânzărilor Mercedes-Benz nu va risca să lanseze un design revoluționar pentru noul Clasa E. Așa cum vedem în prima fotografie oficială publicată de grupul german profilul autoturismului păstrează proporțiile cunoscute și indică o evoluție subtilă. Remarcăm o nouă linie întinsă pe caroserie și amplasată deasupra mânerelor pentru portiere. Din această primă poză cu noul Mercedes-Benz Clasa E putem să vedem și câteva modificări pentru grupurile optice.

La interior noua generație primește ecranul MBUX Superscreen și urmează trendul din industrie prin oferirea unui alt ecran inclusiv pentru pasagerul din dreapta față. Opțional va fi disponibilă o cameră video prin care se pot face fotografii selfie sau se poate participa la conferințe. Noul sistem multimedia MBUX Entertainment Plus vine pre-instalat cu aplicațiile Zoom, TikTok și cu jocul Angry Birds. În funcție de piață Mercedes-Benz va oferi un modul de comunicare cu 5G pentru tehnologia de transmisie a datelor. O altă noutate o reprezintă noul sistem de lumini ambientale Active Ambient Lighting, care poate funcționa simultan cu sistemul audio pentru oferirea unei scheme de culori personalizate.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa E are codul W214 și va fi produsă pe o variantă modificată a platformei Modular Rear Architecture (MRA) utilizată inițial pentru Clasa S.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide