Prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric Polestar 3. Autonomie de peste 600 km

Autor: Mihai Morcovescu 07 iun. 2022 Știri auto
Prima fotografie oficială cu viitorul SUV electric Polestar 3. Autonomie de peste 600 km

Producătorul suedez de automobile electrice Polestar a publicat prima fotografie oficială cu viitorul SUV Polestar 3. Potrivit informațiilor furnizate de scandinavi, noul model va fi lansat în cursul lunii octombrie 2022.

Noul Polestar 3 va debuta în luna octombrie 2022

Brandul deținut de Volvo și de chinezii de la Geely se pregătește de lansarea SUV-ului cu emisii zero Polestar 3. Potrivit oficialilor companiei, noul model va fi dezvoltat pe aceeași platformă ca viitorul XC90 electric, deși cu o poziționare mai premium pe piață.

Anul trecut, suedezii anunțau că 2022 va fi anul în care noul Polestar 3 își va face debutul. Anunțul era însoțit atunci de o primă imagine în care automobilul electric apărea camuflat (foto, sus). Acum, însă, este pentru prima dată când viitorul  SUV ne este prezentat complet necamuflat.

Din imaginea publicată astăzi de constructorul scandinav se poate vedea designul curat al lui Polestar 3, dar care afișează o notă de sportivitate. La partea frontală se observă noile faruri LED, o capotă ce integrează în partea din față mici prize de aer și un spoiler care prezintă de-o parte și de alta admisii triunghiulare.

Viitorul SUV electric premium cu accent pe performanță afișează o siluetă interesantă, cu o linie a acoperișului plonjată ușor spre spate. Deasupra lunetei există un eleron de mari dimensiuni, în timp ce stopurile primescă o nouă semnătură LED.

Viitorul Polestar 3 va fi propulsat de două motoare electrice, care vor fi alimentate de o baterie de mare capacitate. Aceasta va asigura o autonomie de peste 600 de kilometri în ciclu WLTP. De asemenea, modelul va fi capabil de conducere automată pe autostradă. Sistemul va folosi un senzor LIDAR de la Luminar și o putere de calcul centralizată de la Nvidia.

Lista de comenzi pe piețele unde va fi lansat pentru început se vor deschide în luna octombrie. Modelul va fi disponibil pe cel puțin 30 de piețe globale până la sfârșitul anului 2023. Producția va demara cel mai probabil la începutul anului viitor, la fabricile din SUA și din China.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide