Prima Tesla de curse din România, la finala sezonului CNVC 2022 de la Poiana Brașov

Autor: Marius Vișan acum o lună Știri auto

Finala sezonului Campionatului Național de Viteză în Coastă a avut loc pe legendarul traseu de la Poiana Brașov, care a măsurat 4.7 kilometri.

Lista de start a fost una impresionantă și a cuprins 104 mașini, fiind cea mai consistentă participare stagională. Provocarea a fost acceptată inclusiv de piloți din străinătate. Dominic Marcu s-a descurcat admirabil și a încheiat pe locul 15, după un parcurs fără greșeală pe cele două manșe.

Dominic Marcu termină cu dreptul un sezon de excepție la volanul unicei Tesla Model 3 Performance de viteză în coastă din Europa și obține victoria la categoria electricelor. Mașina s-a comportat admirabil pe complicatul traseu de la Poiană. Amestecul de viraje cu porțiuni de linie dreaptă foarte rapide au adus o sumedenie de provocări, pe care Dominic le-a gestionat ca la carte.

”Ultimele urcări parcă au fost cele mai grele…”

”Poiana Brașov reprezintă traseul care încheie de mulți ani sezonul de coastă. Pentru mine este o etapă special iar ediția din 2022 mi-a trezit cele mai multe sentimente. Publicul a fost fabulos, fiind prezent în număr foarte mare atât pe traseu, cât și în parcul de service. Cei de acasă au putut urmări competiția pe Prima Sport și pe canalul de Youtube al Federației Românie de automobilism, unde s-au difuzat si on-board-uri din mașina mea de curse. Astfel, fanii au putut parcurge alături de noi traseul și au fost mai aproape de experința dintr-o mașină de curse.

Am avut alături familia, partenerii și un număr impresionant de susținători. Cu o parte din aceștia am avut plăcerea de a urca pe trasee, în cadrul manșelor de recunoașteri. Ultimele urcări parcă au fost cele mai grele din cariera mea, deoarece asupra mea s-a revărsat un amalgam de emoții, pe care le-am gestionat foarte bine, iar mașina a terminat anul 2022 fără nicio problemă estetică sau tehnică.

Acest sezon a fost doar o pagină din cartea carierei mele de pilot și vreau să scriem împreună o nouă poveste frumoasă sezonul viitor! Vă mulțumesc pentru susținere”, au fost concluziile pilotului Dominic Marcu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Copyright Flavius Croitoriu_VTM Brasov


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide