Primăria Capitalei vrea tarif unic pentru locurile de parcare din București

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Prin vocea viceprimarului Stelian Bujduveanu, Primăria Capitalei a anunțat că ia în calcul varianta renunțării la tarifele diferențiate pentru locurile de parcare. Astfel, ar putea fi aplicat un tarif unic pentru toate locurile de parcare de pe raza Municipiului București administrate de Primărie.

Nu a durat deloc mult de la exprimarea acestei idei și până la primele voci critice îndreptate împotriva unei astfel de propuneri. În cazul în care va fi aprobat acest tarif unic, prețul parcării se va înjumătăți în anumite zone ale orașului, în timp ce în alte zone prețurile se vor dubla. Problema este că cele mai multe locuri de parcare se vor dovedi a fi mai scumpe în urma aplicării unui tarif unic la nivelul întregului municipiu.

Potrivit Economica, propunerea va fi dezbătută în cadrul Consiliului General al Municipiului București în data de 22 decembrie. La nivelul întregului municipiu, Primăria administrează aproximativ 23.000 de locuri de parcare. Dacă va fi aprobată această propunere, București va deveni una dintre foarte puținele capitale europene cu un tarif unic pentru locurile de parcare.

5 lei pentru o oră de parcare, oriunde în București

Conform propunerilor lui Stelian Bujduveanu, prețul pentru o oră de parcare în București va fi de 5 lei, indiferent de zonă. Practic, șoferii vor plăti același tarif indiferent dacă vor parca pe Șoseaua Nordului sau pe Șoseaua Pantelimon.

Problema unui astfel de sistem unic de tarifare apare însă atunci când ne gândim la dimensiunile zonelor capitalei. Astfel, Zona 0, acolo unde tariful este de 10 lei pentru o oră de parcare la acest moment, este de șapte ori mai mică decât Zona 1, acolo unde tariful este deja de 5 lei. Zona 2, care este la fel de mare, avea până acum un tarif de numai 2.5 lei pentru o oră de parcare, tarif care ar urma să se dubleze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide